Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Της δικαιοσύνης ήλιε (α)νοητε

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Πρίν από λίγες μέρες η Ελληνική δικαιοσύνη έκανε το απόλυτο τρία στα τρία. Σε δύο σημαντικές υποθέσεις -υποκλοπές και Καραϊβάζ- η εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρότεινε για τη πρώτη πως δεν υπάρχει σχέση πολιτειακών παραγόντων και predator και στη δεύτερη, η εισαγγελική έδρα του δικαστηρίου την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. 

Δηλαδή (με την ανάλογη απλούστευση στον συλλογισμό) πως 4 επιχειρηματίες με ιδιωτικές εταιρείες αποφάσισαν να παρακολουθούν υπουργούς, στρατηγούς, πολιτικούς (περίπου δηλαδή καμία 500αρια στόχους) γιατί έτσι τους ήρθε. 

Και πως τον Καραιβαζ, δύο του οργανωμένου εγκλήματος,ξύπνησαν ένα πρωινό και αποφάσισαν να του κλείσουν το στόμα. Ο σταθμάρχης των Τεμπών ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υστερα ήρθαν οι μέλισσες...

Εγώ θ αλλαξω «τη κακιά τη χώρα, την Ελλάδα την παλιά που μας πληγώνει» είχε πει ο πρωθυπουργός (για την υπόθεση των Τεμπών). Και ήλθε ο Άρειος Πάγος και φρόντισε με την απόφαση του μέσα σε 12 μέρες τη νομιμοποίηση των servicers (founds) ώστε να δύνανται όπως διενεργούν πλειστηριασμους μέσα σε 12 μέρες γιατί το σχέδιο Ηρακλής είναι κομβικό για τη χώρα. (Ο Βερβεσος ακόμα απορεί με το σπριντ που επέδειξε το κορυφαίο δικαστήριο). 

Στη χώρα που ο πατήρ τιμά τον Γρυλλάκη και τον Μαυρίκη και ο υιός έχει αναγάγει τη σημιτική διαπλοκή σε μονοφωνική καθεστωτική ενημέρωση. Σ αυτή τη χώρα που καταρράκωνεται ο κάθε δημοκρατικός θεσμός κάνοντας την Ελλάδα πρώτο θέμα συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Στη χώρα που ο Τσουβάλας-αρχηγός αστυνομίας κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο Μάτι-αναβαθμιζεται στην πολιτική θέση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο δε Σ. Κολοκούρης που ήταν επιχειρησιακός υπαρχηγός τοποθετείται στη θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος το 2020, από αυτούς τους ίδιους που ζητούσαν τη καρατόμηση τους, δύο χρόνια πριν. 

Στη χώρα την κακιά που θριαμβολογουν γιατί καίγονται μόνο «στρέμματα και όχι πτώματα», αλλά όταν δυο τρένα γίνονται παρανάλωμα για 57 ψυχές ζητά συγγνώμη για τουs προηγούμενουs υπεύθυνουs. 

Στη χώρα μας την κακιά με 18.500 νεκρούς εκτός ΜΕΘ και την έκθεση Τσιόδρα κρυμμένη στο συρτάρι, τις υποκλοπές του μισού πολιτικού συστήματος, την αισχροκέρδεια, τη φτώχεια, τη μισή χώρα καμένη και πνιγμένη, στη χώρα με ένα σταθμάρχη ανά σταθμό, με περιφρόνηση στα εξώδικα που έστελναν οι εργαζόμενοι που προειδοποιούσαν για τον επερχόμενο όλεθρο και με την επιβράβευση στον αρμόδιο υπουργό του με το να τοποθετηθεί στα ψηφοδέλτια του νομού Σερρών.

Στη χώρα που θα αποκαλύπτονταν τα ονόματα τηs λίσταs του Μίχου (στον Κολώνό) μα που η μάνα τηs μικρήs τα οργάνωσε ολα. Στη χώρα που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ με τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου -αυτον που έφαγε 12 χρόνια για παιδεραστία αλλά είναι έξω με εγγύηση 30.000 ευρώ-, μα επαιρνε στρατιωτικό ελικόπτερο απο την Αντίπαρο για να προλάβει τη παραστασάρα του.

Στη κακιά την χώρα με τον στρατό των δεκάδων έμμισθων δημοσιογράφων και των χιλιάδων κομματικών τρολ, που με την ανενδοίαστη χυδαιότητα, δολοφονούν χαρακτήρες σκορπώντας λάσπη με τις γνωστές αισχρες Γκαιμπελικες τακτικές. 

Στη χώρα της πράσινης ενέργειας και των αιολικών πάρκων, εκεί που η τάξη των μεγαλοεργολαβων εταιρειων διανομής ρεύματος, μεγάλοτραπεζίτες, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, δημοσιογράφοι, παρέλαβαν τη σκυτάλη από αυτούς που έσωσαν τη χώρα από την πτώχευση του 2010 αλλά συμπτωματικά είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν σαν καμωνομασταν - με πιστοποίηση βέβαια-τους ευρωπαϊκούς "εταίρους". 

Αυτοί που διοργάνωσαν τους υπέροχους Olympic games της Γιάννας, παράλληλα με το κρεσέντο της Novartis στα νοσοκομεία, συνάμα με τους εξοπλισμούς του Άκη και του Γιαννου στους στρατιωτικός εξοπλισμούς. Στη χώρα που πάντα θα "φταίει ο σταθμάρχηs'', φταίνε οι φοιτητέs για τη πανεπιστημιακή αστυνομία, οι ανεμβολιαστοι υγειονομικοί για την έλλειψη των ΜΕΘ, οι ανέστιοι για τη φτώχια,οι μετανάστεs που πνίγονται. Όλοι φταίμε. 

Στη χώρα που κατέχει την 108η θέση στη λίστα της ανεξαρτησίας της δημοσιογράφιας, που πλειστηριάζονται σπίτια αντί πινάκιου φακής, στη χώρα των Ραφαλ, αλλά όχι των πυροσβεστικων αεροπλάνων, στη χώρα που πριμοδοτούνται ιδιωτικά κολλέγια, αρχαιολογικοί χώροι παραδίδονται σε ιδιώτες προς έκδοση εισιτηρίων και επίβλεψη, νοσοκομειακές μονάδες υποβαθμίζονται και καταργούνται σε αυτή τη χώρα η προϊσταμένη αρχή της μιας εξουσίας (δικαστικής) που θεωρείται πυλώνας του πολιτεύματος, γνωματευσε για την έτερη εξουσία και η οποία ήταν αυτή που τοποθέτησε τη Κυρία Αδειλίνη στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είμαστε μια κακιά χώρα.

-Ο Χάξλεϋ τα έλεγε.. Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.