Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την παραπομπή καθηγητών στο πειθαρχικό συμβούλιο


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Την Πέμπτη 22/8/2024 μέλη της ΕΛΜΕ Κιλκίς και κλιμάκιο της ΟΛΜΕ διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τη δίωξη των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή της Ομοσπονδίας τους από τις διαδικασίες της αξιολόγησης που επιχειρεί να επιφέρει την απορρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος προς όφελος της αγοράς και με μοχλό τον επιθεωρητισμό να επιβάλλει τον φόβο της αντίδρασης στα σχολεία. Στην παράσταση συμπαραστάθηκαν εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΣΕΠΕ Κιλκίς καθώς και απλά μέλη του Συλλόγου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για κυβερνητική εντολή, για άλλη μια φορά εν μέσω θέρους με τα σχολεία κλειστά, να κλιμακωθούν οι διώξεις κατά των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για το δημόσιο σχολείο. Η Διευθύντρια εξαντλώντας τον αυταρχισμό της παρέπεμψε στο πειθαρχικό 13 απεργούς που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή της Ομοσπονδίας τους ζητώντας ποινή στέρησης ενός μισθού κατ’ ελάχιστο, αφού δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα συμμετοχής τους σε μια στάση εργασίας, την οποία προηγουμένως είχε αναγνωρίσει μέσω της κράτησης του αντίστοιχου ημερομίσθιου. Οι διώξεις απεργών μας θυμίζουν εποχές εργασιακού μεσαίωνα που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Δυστυχώς, ο χορός της κλιμάκωσης των διώξεων των εκπαιδευτικών ξεκίνησε από τον νομό μας. Ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καταδικάζουμε αυτές τις αντεργατικές πρακτικές και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργούς καθηγητές. Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και στηρίζουμε τα αιτήματά τους.

Θεματική Παιδείας
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Κιλκίς – Παιονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.