Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Την Πέμπτη 16.05 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μαζικότητα η εκδήλωση αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Πάνω από 20 σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης του Κιλκίς και πολίτες ένωσαν τις φωνές τους και βροντοφωναξαν: Λευτεριά στην Παλαιστίνη. 

Συγκεκριμένα οι φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση: Πρωτοβουλία Πολιτών Κιλκίς για την Παλαιστίνη, Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, Συνδικάτο Μετάλλου – Παράρτημα Κιλκίς, Κλαδικό Σωματείο Γάλακτος,Τροφίμων, Ποτών Κ.Μακεδονίας, Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, Καπα Γιώτα Κιλκίς, ΟΜΝΕΣ, Ορειβατικος Σύλλογος Περιηγητών Γουμενισσας, Σωματείο Εργατοϋπαλληλων σε εμπορικές και λοιπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Κιλκίς, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, ΜΚΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ, Α Σ "ΣΠΙΘΑ" Κορομηλιάς, Ένωση Γονέων Κιλκίς, Ορειβατικός σύλλογος Κιλκίς , Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Πολυκάστρου, Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκις, Μουσικός Σύλλογος Jam.

Την κεντρική ομιλία εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κιλκίς για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η Ελένη Λιαρετίδου και στη συνέχεια ακολούθησαν κείμενα και ποιηματα για την ειρήνη και τη λευτεριά.

Χαιρετισμό απηύθυναν: από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, η πρόεδρος Ρία Αλτιπαρμακιδου, από την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς ο Αποστόλης Καλλιστρατιδης, από το Κλαδικό σωματείο τροφίμων-ποτών-γάλακτος η Σταυρούλα Νικολαίδου και εκ μέρους του συλλόγου Αλληλεγγύη για όλους η Δέσποινα Μαρκάκη. Τέλος, διαβάστηκε φιλειρηνικό μήνυμα εκ μέρους του Μητροπολίτη Κιλκίς.

Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι: "Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα.

Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από τη Γάζα και την απεμπλοκή της χώρας μας από την αιματοχυσία. Απαιτούμε την άμεση έμπρακτη εφαρμογή της απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αναγνωρίζει επίσημα το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.