Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη».

Υπογράφει ο Δρ Σωτήρης Μαρκάδας
Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Στο Κιλκίς του προσφυγικού Ελληνισμού, στο Κιλκίς της Παιονίας, του Σκρα και της Σάντας, στο Κιλκίς του Αξιού, της Γουμένισσας και της Δοϊράνης, στο Κιλκίς της φιλοξενίας και των φυσικών ομορφιών που περιμένουν υπομονετικά να τις ανακαλύψουμε, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη».

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο λόγω της χρονικής συγκυρίας στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, στα κορίτσια στα Βουρλά, στις γυναίκες στη Σαμψούντα, στα γυναικόπαιδα στην Πάφρα, σε όσους/ες ξεκίνησαν και δεν έφτασαν ποτέ στο Ερζερούμ, στην Κυριακή Τσιρονίδου, στον δάσκαλο Δημήτρη Θεοχαρίδη και στον μαθητή του Συμεών Ανανιάδη, στους 353.000 κοντινούς και μακρινούς συγγενείς μας.

Στο 1ο Συνέδριο επιβεβαιώσαμε αυτό που κάθε εκπαιδευτικός γνωρίζει. Πως μέσα στα σχολεία μας συντελούνται μικρά διδακτικά θαύματα και αναδύονται διαμάντια. Στο 2ο Συνέδριο ψηλαφήσαμε το πως ένα όνειρο που ονειρεύονται πολλοί μαζί παύει να είναι όνειρο και γίνεται πραγματικότητα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Κιλκίς καλωσόρισε και φιλοξένησε με χαρά πάμπολλους/ες συναδέλφους της και ερευνητές. Ακούσαμε, είδαμε, προβληματιστήκαμε, θαυμάσαμε, απορρίψαμε, μάθαμε, ανταλλάξαμε εκπαιδευτικές εμπειρίες, τηλέφωνα και χαμόγελα.

Είμαστε ευγνώμονες σε όσους/ες συμμετείχαν στη γιορτή μας καταθέτοντας τον μόχθο τους και τις γνώσεις τους. Το αντάμωμα μας ανανεώνεται για τον Μάιο του 2025 στο 3ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς.

Στον τόπο όπου κρίθηκε η μοίρα της Μακεδονίας τον Ιούνιο του 1913 και ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την αποκάλυψη του ηρώου του Κιλκίς (Ιούλιος του 1929) στάθηκε προσοχή όσο ο Κωστής Παλαμάς αντί να εκφωνήσει λόγο απήγγειλε έναν ύμνο βάζοντας την Πατρίδα να αναφωνεί:

... «όσοι προφήτες μου,

βάλατε την εικόνα μου φερτή σαν από τ’ άστρα

στου Λαχανά και στου Κιλκίς την εκκλησιά την πλάστρα,

πνοές κι αν πλανάστε σ’ άλλη ζωή, λείψανα κι αν κοιμάστε,

σας λειτουργώ στη δόξα μου. Μακαρισμένοι να ’στε!» ...


Ευχαριστήριο

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Δήμο Κιλκίς και τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κυριακίδη και τον Δήμο Παιονίας και τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη για την έμπρακτη σημαντικότατη στήριξη τους στη διοργάνωση του 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς.

Το Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς τελεί κάτω από την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας. Οι εκλεγμένοι ηγήτορες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού βοήθησαν με κάθε μέσο τη διοργάνωση του συντελώντας στην άρτια υλοποίηση του.

Τους ευχαριστούμε θερμά που αποδεικνύουν και μέσω του Παιδαγωγικού Συνεδρίου το ενδιαφέρον τους και τη μέριμνα τους για την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.