Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Μαθητική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στις 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

To Junior Achievement Greece ανακοινώνει τις 11 καινοτόμες μαθητικές «startup» που ξεχώρισαν και θα διαγωνισθούν στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024». Τα πρωτότυπα προϊόντα/υπηρεσίες που δημιούργησαν τα παιδιά «επιχειρηματίες», εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή του οργανισμού, η οποία, αφού εξέτασε αναλυτικά τα περισσότερα από 90 business plan των μαθητικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, επέλεξε τις 11 καλύτερες που θα διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο στον εθνικό τελικό του παγκόσμιου προγράμματος/διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση – JA CompanyProgram».

Ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης της χρονιάς -που αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση του Junior Achievement Greece- θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 στον Ταύρο Αττικής. Η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης JAEurope/Gen-E 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Κατάνια της Ιταλίας στην Σικελία, στις 2-4 Ιουλίου 2024. Στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη, οι καλύτερες που ανέδειξε η κάθε χώρα στους εθνικούς τελικούς διαγωνισμούς.

Η Κιλκισιώτικη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που διακρίθηκε είναι η  «PyrAspis», από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς & το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Με όραμα ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές ασφαλέστερο από τις πυρκαγιές, η PYRASPIS αξιοποιεί την υψηλή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη για να εξελίξει τα μέσα πρόβλεψης, πρόληψης, πυροπροστασίας και ανίχνευσης των πυρκαγιών. Δημιουργεί ένα μοναδικό καινοτόμο προϊόν, ένα σύστημα – φύλακα από τις πυρκαγιές, έναν πυροσβέστη με τεχνητή νοημοσύνη. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς δίπλα σε δασικές περιοχές, εργοστάσια με open areas, φωτοβολταϊκά πάρκα, δήμους με πάρκα και περιαστικά δάση, κρατικούς φορείς διαχείρισης πυρκαγιών. Αντιμετωπίζει ολιστικά το φαινόμενα των πυρκαγιών, αυξάνοντας την αντοχή των περιοχών που προστατεύει.

Υπεύθυνοι/ες Εκπαιδευτικοί: Κατσαρώνας Σταύρος & Λιναρδάκης Ιωάννης (3ο Γυμνάσιο Κιλκίς) – Άννα Ματσιώρη, Νικόλαος Τερψιάδης & Κυριακή Βασιλού (Πειραματικό Λύκειο ΠΑΜΑΚ)

Εθελοντές/Σύμβουλοι Επιχειρηματικότητας: Αλέξανδρος Παπαποστόλου, Director Εταιρεία Health Care Technologies (3ο Γυμνάσιο Κιλκίς) – Ιωάννης Παπαδόπουλος, Market Manager & Γεώργιος Βαρελάς, Business Navigator ΙΚΕΑ Θεσ/νίκης (Πειραματικό Λύκειο ΠΑΜΑΚ)

Inspirational Mentors: Σοφία Παπαδοπούλου Δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ (Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Γιάννης Πολίτης Αντιπρόεδρος ΕΣΡ, Δημοσιογράφος, Επίτιμος Καθηγητής (3ο Γυμνάσιο Κιλκίς).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.