Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τα νέα του Πέτρου Παππά (18/4/2024)

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Επίσκεψη στο Θεαγένειο
Ο βουλευτής Κιλκίς και Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, επισκέφθηκε χτες το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Μπουλούκο και τις Αναστασία Πάτερνα και Δήμητρα Εμμανουηλίδου οργανωτικά υπευθύνων της θεματικής υγείας.

Σε μια παραγωγική συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το σωματείο των εργαζομένων τονίστηκαν βασικά προβλήματα και ανάγκες του μοναδικού αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα.

Κύριο πρόβλημα είναι η απόλυτη κτιριακή ακαταλληλοτητα αλλά και οι μεγάλες εκλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η κυβερνητική επιλογή του να δίνονται κρίσιμες υπηρεσίες του, όπως το παθολογοανατομικό εργαστήριο, σε ιδιώτες, η εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας αλλά και μέρους των διοικητικών υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους, και η ανυπαρξία ρεαλιστικού σχεδιασμού από την Κυβέρνηση, για την πολλάκις προαναγγελθείσα ανέγερση νέου αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Πέτρος Παππάς δεσμεύτηκε να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην προσπάθεια των εργαζομένων και των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, ώστε επιτέλους αυτοί να αποκτήσουν ένα σύγχρονο, λειτουργικό αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων διοικητών, για τα νοσοκομεία της χώρας

Δημοσιοποιήθηκαν, πριν από λίγες μέρες, τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων διοικητών, για τα νοσοκομεία της χώρας.

Τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικά.

3 στους 5 υποψηφίους έγραψαν κάτω από την βάση.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός καλείται να απαντήσει στους Έλληνες πολίτες, αν έχει σκοπό να περάσει στην επόμενη φάση της αξιολόγησης και να διορίσει ως Διοικητές Νοσοκομείων κάποιους από τους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε την βάση στις γραπτές εξετάσεις.

Επίσης, να μας διευκρινίσει πόσοι από τους ήδη υπηρετούντες Διοικητές Νοσοκομείων, "έμειναν μετεξετέοι" στην γραπτή δοκιμασία, και πώς αυτοί μπορούν να παραμένουν και να διοικούν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας;

Δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την δημόσια υγεία και δεν θα διστάσει να διορίσει, ξανά, ως διοικητές νοσοκομείων υπερήλικες, γυμναστές και παιδιά του κομματικού σωλήνα της ΝΔ, ανθρώπους άσχετους με την διοίκηση της υγείας, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα πραγματικά τους προσόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.