Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (12/4/2024)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας

Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του έργου «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας», συνολικής δαπάνης 362.619,11€ με χρηματοδότηση 264.000,00€ από το Πράσινο Ταμείο - ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών Δήμων 2021.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του δήμου Παιονίας για την «ανάδειξη» και «βελτίωση των υποδομών» των περιοχών φυσικού κάλους του ορεινού όγκου του Πάικου και του Αξιού ποταμού.

Το έργο στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής με την πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Κούπας, ενοποιώντας τους χώρους από τη «Βρύση», την «Πλατεία» και το «Αλώνι», οι οποίοι νοητά συνδέονται με μια ευθεία γραμμή.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις γίνονται με σκοπό να διασώσουν ότι έχει απομείνει από τον παλιό χαρακτήρα του οικισμού, να ενθαρρύνουν κάθε ιδιωτική δραστηριότητα και να προάγουν τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής (Σκα- Γαλάζια Λίμνη- Κούπα- Φανό-Πλάγια), συμπίπτουν δε, με την ένταξη της Κούπας στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation).

Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Παιονίας
Συγχαίρουμε τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας Παιονίας για την σύλληψη της σπείρας που εξαπάτησε πρόσφατα κάτοικο του δήμου μας και της απέσπασε σημαντικό χρηματικό ποσό.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, που στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας Παιονίας εξιχνιάζουν παρόμοιο περιστατικό, συλλαμβάνουν τους δράστες, κατάσχουν και επιστρέφουν τα χρήματα στο δικαιούχο.

Η αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων παραβατικών δράσεων, πολλές φορές προληπτικά και άλλοτε σε τετελεσμένες πράξεις, εμπεδώνει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και ταυτόχρονα λειτουργεί αποτρεπτικά για το μέλλον.

Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας


Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης



Την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 9:00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Πολύκαστρο, ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική δράση «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά από τα σχολεία της Παιονίας.

Βιολογικός Αγίου Πέτρου

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στον Άγιο Πέτρο.

Έχει ολοκληρωθεί ήδη η κατασκευή των κλινών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επεξεργασίας και αναμένεται βάσει χρονοδιαγράμματος, η εγκατάσταση να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία το Φθινόπωρο.

Ο βιολογικός καθαρισμός - με φυσικά συστήματα του Αγίου Πέτρου είναι ο τέταρτος από τους έξι ίδιας τεχνολογίας που θα λειτουργούν στον δήμο Παιονίας. Λειτουργούν ήδη οι βιολογικοί καθαρισμοί Ευρωπού και Τούμπας, αναμένεται να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η εγκατάσταση στην Γουμένισσα και έχουν συμβασιοποιηθεί οι βιολογικοί Ποντοηράκλειας και Βαφειοχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.