Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Το παραμύθι του «Μικρού Πρίγκιπα» ζωντανεύει στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Το παραμύθι του «Μικρού Πρίγκιπα» ζωντανεύει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στις 14 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, από την ομάδα «Traccia giovanNile» που κατά το παρελθόν μας έχει δώσει μοναδικά δείγματα γραφής.

Πρόκειται για την ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Χαριτίδη, με σκοπό να καλλιεργήσει στα παιδιά την αξία της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της συνεργασίας. Άξια και πολύτιμη συνοδοιπόρος του όλα αυτά τα χρόνια, η εκπαιδευτικός και χορογράφος Μαρία Πουλαράκη.

Από την πρώτη στιγμή ψυχή της προσπάθειας υπήρξαν οι μαθητές. Με τα χρόνια η ομάδα μεγάλωσε, ωρίμασε και σήμερα, στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξής της, αποτελείται από μαθητές/τριες της Α΄/βάθμιας, Β΄βάθμιας και Γ΄/βάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά το παρελθόν, η ομάδα μας έχει παρουσιάσει μικρά αριστουργήματα μέσα από τις παραστάσεις της, περνώντας ταυτόχρονα βαθιά μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Χαρακτηριστική υπήρξε το 2021, η παρουσίαση μουσικοχορευτικής παράστασης δρόμου, ως ένα ξεχωριστό ευχαριστώ, στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς.

Την περίοδο αυτή, η ομάδα «Traccia giovanNile» παρουσιάζει τη δική της μουσικοχορευτική εκδοχή του παραμυθιού «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, με σκοπό τα έσοδα των παραστάσεων να δοθούν από το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του

2ου Δημοτικού Κιλκίς στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Ήδη, η ομάδα παρουσίασε την παράσταση σε ιδιωτικά κολλέγια, αλλά και σε δημόσια σχολεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολουθούν και 5 ακόμη παραστάσεις στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς για σχολεία της Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης, στις 3 και 10 Απριλίου.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, η ομάδα θα παρουσιάσει το παραμύθι για το κοινό της πόλης, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Χορηγοί της εκδήλωσης οι εταιρείες: ALUMIL, ΚΟΥΚΑΚΗΣ, KLEEMAN, NUTRIPET,
ΠΑΡΠΑΡΑΣ Α.Ε., STAGE DOOR COSTUMES & EUROAGRO.

Οι μαθητές μας καλούν να αγκαλιάσουμε την προσπάθειά τους αυτή, έτσι ώστε, όπως αναφέρουν: «Η φωνή μας να δυναμώσει ακόμη περισσότερο» και όπως λέει και το παραμύθι του Μικρού Πρίγκιπα «Όλοι οι μεγάλοι ήταν στην αρχή παιδιά. Λίγοι όμως από αυτούς το θυμούνται».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.