Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 13/3/2023, 8:14 μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές από επιχειρήσεις στην Πιερία
Συνελήφθησαν στις 11 Μαρτίου 2024 σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 2 ημεδαποί άνδρες (αδέλφια), για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα 2 αδέλφια ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 10 προς 11 Μαρτίου του 2024, αφαίρεσαν από 3 συνεργεία αυτοκινήτων στην Πιερία, διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός ημεδαπού άνδρα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν 2 οχήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπου στο ένα από αυτά βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων και θα αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους. Επίσης στα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων, από τον περασμένο Νοέμβριο διέπραξε ακόμα 7 κλοπές από επιχειρήσεις στην Πιερία, αφαιρώντας ανταλλακτικά αυτοκινήτων συνολικής αξίας 58.600 ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία τα διέθετε σε επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατασχέθηκε ακόμα ένα όχημα ιδιοκτησίας του ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποίησε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου 2023, συνεργός τους τηλεφώνησε σε ημεδαπή γυναίκα στην Πιερία και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε χειρουργική επέμβαση, ενώ γυναίκα συνεργός τους παρίστανε στο τηλέφωνο την κόρη της. Η παθούσα καθ’ υπόδειξη τους απέρριψε από το μπαλκόνι του σπιτιού της το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβαν οι 2 προαναφερόμενοι άνδρες και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα.

Εξιχνιάσεις κλοπών

Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2023 αφαίρεσε από φωτοβολταϊκό πάρκο σε περιοχή των Σερρών, διάφορα καλώδια, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2024, διέπραξαν δύο κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βέροιας και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.870 ευρώ, κοσμήματα αξίας 5.150 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ανήλικος ημεδαπός, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε κλοπή.

Τροχαίο δυστύχημα

Χθες (12 Μαρτίου 2024) και ώρα 22.10 περίπου στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κωνσταντίας – Εξαπλατάνου, I.X.E. όχημα που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός και επέβαιναν 2 ημεδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια περίφραξη και σε μεταλλική κολόνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου και του 20χρονου που επέβαιναν στο όχημα και τον τραυματισμό του 20χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για εξαπάτηση ηλικιωμένης σε περιοχή της Ημαθίας

Συνεργός τους τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα

Κατάφεραν να της αποσπάσουν 5.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβαν οι 2 συλληφθέντες

Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, συνελήφθησαν χθες (12 Μαρτίου 2024) σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, 2 ημεδαποί άνδρες, για εξαπάτηση ηλικιωμένης, που έγινε την προηγούμενη μέρα σε περιοχή της Ημαθίας.

Ειδικότερα, προχθές (11 Μαρτίου 2024) το απόγευμα, συνεργός τους τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός παιδιού και ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 140.000 ευρώ, για να αποφύγει δήθεν τις ποινικές συνέπειες.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε τελικά να την πείσει να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια παρέλαβαν οι 2 συλληφθέντες.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 4,37 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 1,7 γραμμαρίων.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

· Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

· Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.

· Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

· Χρησιμοποιήστε άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο σας πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».

· Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

· Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.