Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Ξεκινά δράση η Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών νομού Κιλκίς

Η Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών νομού Κιλκίς είναι μια μη-κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2023, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και την έμπρακτη στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους μέσα από τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών (Alzheimer Ελλάς).

Σήμερα, η Εταιρεία ολοκληρώνει το στάδιο οργάνωσης της λειτουργίας της, ενώ παράλληλα ξεκινά ενέργειες για καταγραφή των ασθενών από άνοια στο νομό Κιλκίς, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό αυτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα απευθυνθεί στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και των δύο δήμων του νομού, όπως επίσης και στον ΟΠΕΚΑ.

Για τους στόχους και τις μελλοντικές δράσεις της νεοσύστατης Εταιρείας, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Στην ώρα μας» του ok-radio και στους δημοσιογράφους Πάολα Χαραλαμπίδου και Μπάμπη Καραγεωργίου, η Πρόεδρός της, κα Σοφία Συμεωνίδου.

Ειδικότερα, στα σχέδια της Εταιρείας σύμφωνα με την κα Συμεωνίδου, είναι η δημιουργία Μονάδας αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η νόσος. Η εν λόγω δομή θα απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από Alzheimer ή κάποια άλλη μορφή άνοιας, τους περιθάλποντες και τις οικογένειές τους και θα υποστηρίζεται από ειδικότητες νευρολόγου, ψυχιάτρου, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, κ.α., παρέχοντας μεταξύ άλλων, δωρεάν υπηρεσίες νευροψυχολογικού ελέγχου, διαγνωστικής εκτίμησης, λήψης ιατρικού ιστορικού, καθώς και θεραπευτικής αντιμετώπισης όπου χρειάζεται.

Η δημιουργία της Μονάδας, όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αξιοποίησης προγράμματος χρηματοδότησης. «Ήδη, με βάση ένα πρότυπο μελέτης που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύνταξη μελέτης, έτσι ώστε μόλις ανοίξει κάποιο πρόγραμμα να έχουμε την ετοιμότητα για άμεση υποβολή», προσέθεσε.

Επιπλέον, ένας ακόμη στόχος της, είναι και η δημιουργία ΚΕΚ, με βασικό έργο τη συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση όλων εκείνων που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της Εταιρείας νόσου Αλτζχάιμερ και συναφών διαταραχών ν. Κιλκίς, η κα Συμεωνίδου επεσήμανε τον φιλανθρωπικό και εθελοντικό χαρακτήρα της, απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται, επιστήμονες και μη, να συνδράμουν προς τους σκοπούς της σε εθελοντική βάση.

Τέλος, ενημέρωσε για τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών που παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στην άνοιξη προγραμματίζεται εκδήλωση γνωριμίας με το κοινό του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.