Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό 15 Μαρτύρων στην πόλη της Στρώμνιτσας (Φωτογραφίες)

Υπογράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Με συγκίνηση παρακολούθησα τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό 15 Μαρτύρων στην πόλη της Στρώμνιτσας προτού ένα μήνα περίπου, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, τοπική εορτή σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, Παλαιό Ημερολόγιο (28 Νοεμβρίου).

Παρόλο που οι προσκυνητές ήταν πάρα πολλοί, επικρατούσε μία ησυχία και μία κατάνυξη στην οποία συνετέλεσε ιδιαίτερα η χορωδία που πλαισιωνόταν από γυναίκες με γλυκύτατες φωνές. Το δέος και η κατάνυξη που νιώθεις σε έναν Ιερό Ναό παρόλο που η Θεία Λειτουργία η οποία τελείται δεν αποδίδεται στα Ελληνικά, αυτό που διαπιστώνεις τελικά είναι ότι η Ορθοδοξία είναι μία, μοναδική και ενώνει.
Η επίσκεψή μου στη Στρώμνιτσα λόγω της εορτής εκεί των 15 Μαρτύρων, ήταν μία ευκαιρία σύσφιξης σχέσεων με συγγενείς λόγω της καταγωγής των παππούδων μου, Γρηγόρη Κολεσιώτη και Μαρίας Ανδρέου, αλλά και συναντήσεων με φίλους παλαιούς και νεότερους.

Το ραντεβού μαζί τους ανανεώθηκε με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνέχεια με ανταλλαγές επισκέψεων ώστε να έχουμε δυνατότητα να γνωρίσουνε και να γνωρίσουμε τις ομορφιές του Κιλκίς και της Στρώμνιτσας.

Εύχομαι για τον υπό σύσταση Σύλλογο Στρωμνιτσιωτών που ξεκινήσαμε να ιδρύσουμε κάποιοι με καταγωγή από την περιοχή της Στρώμνιτσας, ξεκινώντας το 2024 τη δράση του να μην περιοριστεί στα στενά πλαίσια της ιστορικότητας των περιοχών, αλλά να δημιουργήσουμε ένα κλίμα που να συμβάλλει ώστε να δοθεί έμφαση στα κοινά μας χαρακτηριστικά ένθεν κακείθεν του Μπέλλες, μέσω των οποίων θα μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη σε διάφορους τομείς.

Ειρηνικό και Σωτήριο το Νέο Έτος 2024
Luca & Jovan good progress














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.