Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 27/12/2023, 5:00 μ.μ.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών, απάτης με υπολογιστή και παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων»

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), απάτης με υπολογιστή και παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων» και σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, σχετικές δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών και δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 25 έως 45 ετών.

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας και κατά το χρονικό διάστημα από 12-05-2022 έως 23-08-2023, οι ανωτέρω αφαίρεσαν συνολικά, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χρηματικά ποσά, Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα, ενώ σε όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε περίπτωση κλοπής βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένα μαχαίρι (τύπου πεταλούδα).

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου:45χρονος αλλοδαπός, σε τρεις περιπτώσεις τον Μάιο του 2022, αποστέλλοντας απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μέθοδος «PHISING»), αφαίρεσε από τραπεζικούς λογαριασμούς τριών παθόντων το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.
35χρονος ημεδαπός, σε δύο περιπτώσεις τον Αύγουστο του 2023, αφαίρεσε από δύο Ι.Χ. Φορτηγά, τα οποία ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος, τσάντα και είδη ρουχισμού και εργαλεία συναρμολόγησης επίπλων συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Επιπλέον, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό που αφορά την αποστολή απατηλών μηνυμάτων e-mail, υπενθυμίζεται πως για την προστασία και την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών υπάρχουν σχετικές συμβουλές στο astynomia.gr.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26-12-2023) στην Επανομή, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη προχθές (25 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα και στη θέα των αστυνομικών απέρριψε από το παράθυρο του οχήματος μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 1 κιλού και 48 γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε. Το παραπάνω όχημα, το οποίο οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη στις 22 Δεκεμβρίου 2023 το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί χρήματα από παρεκκλήσι. Όπως προέκυψε, νωρίτερα την ίδια μέρα αφαίρεσε χρηματικό ποσό από παρεκκλήσι σε άλλη περιοχή και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από μοναστήρι. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθη στις 23 Δεκεμβρίου 2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας της, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 16 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή (server) να μετατρέπει τα επί των οθονών διενεργούμενα παράνομα παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες, παρεμποδίζοντας τον αστυνομικό έλεγχο. Κατασχέθηκε ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής (server).

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς την 15η Δεκεμβρίου 2023 διέρρηξε διαμέρισμα στην Κατερίνη και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 10.700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.