Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Π.Ε. Κιλκίς με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2023 – 2024»

Ο σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2023 – 2024, εξετάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους, ευχόμενος καλή χειμερινή περίοδο δίχως προβλήματα, τα οποία - όπως τόνισε - με προετοιμασία, συντονισμό και συνεργασία αντιμετωπίζονται.

« Η Π.Ε Κιλκίς, όπως την περασμένη χειμερινή περίοδο, έτσι και φέτος και παρ’ όλες τις δυσκολίες, είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό στις υποχρεώσεις της που απορρέουν μέσα από την κείμενη νομοθεσία και τα επιχειρησιακά σχέδια όπως είναι ΄΄Βορέας 2΄΄ για τις χιονοπτώσεις και τον παγετό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετέφερε, επίσης, τις ευχές της περιφερειακής συμβούλου Νατάσας Σωτηριάδου για καλή χειμερινή περίοδο. Την ίδια ευχή έκανε και περιφερειακή σύμβουλος Γενοβέφα (Έφη) Ναβροζίδου, ευχαριστώντας, παράλληλα, τον Αντιπεριφερειάρχη και τα μέλη του ΣΟΠΠ για τη συνεργασία.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το “πλέγμα” των δράσεων και παρεμβάσεων το οποίο μπορεί να αναπτύξει κάθε αρμόδιος φορέας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία όλων που εμπλέκονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα (μηχανικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό) βάση των αντίστοιχων επιχειρησιακών σχεδίων των φορέων που εκπροσωπούν για το βέλτιστο αποτέλεσμα μιας επιχείρησης αντιμετώπισης κινδύνου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς ο αναπληρωτής προϊστάμενος Θεόδωρος Κοκκίνης και η Κλεαρέτη Πασσαλίδου, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς οι Δημόκριτος Δεμερτζίδης και Στέλλα Αλεξανδρίδου, ο αναπληρωτής διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κιλκίς Χρήστος Γκαντίδης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς ο πυραγός Νικόλαος Τάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Ελευθέριος Μελλίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Κιλκίς Γρηγόριος Σαλαβασίδης , από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς ο αν. Προϊστάμενος Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιονίας ο αν. προϊστάμενος Αθανάσιος Γώγος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς Γεώργιος Καγιάννης , ο αν. Προϊστάμενος του Δασαρχείου Γουμένισσας Γεώργιος Φωτιάδης, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κιλκίς Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης, από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας, Σωτηρία Παπαδοπούλου, από τον ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς ο Αθανάσιος Αϊβάζης , υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Κιλκίς και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ο Ιορδάνης Χατζηαράπης, από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων ο Διονύσης Παρδάλης, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.