Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Νίκος Σουργκούνης: Πρέπει το να λες ότι είσαι από το Κιλκίς να πάψει να είναι meme

Ο Νίκος Σουργκούνης γνωστός σε φίλους και γνωστούς και ως Chapo, είναι ένας εκ των πολλών νέων και πρωτοεμφανιζόμενων υποψηφίων του συνδυασμού «ΝΕΟ Κιλκίς», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θεόδωρο Βαφειάδη. Η υποψηφιότητά του στην Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Ο ίδιος όμως δηλώνει έτοιμος για τα κοινά και γεμάτος ιδέες. Βασικός στόχος του, να επαναφέρει τη ζωντάνια που είχε κάποτε αυτή η πόλη.



-Iδιοκτήτης club στην πόλη του Κιλκίς, πετυχημένος dj με αξιοσημείωτες συνεργασίες με καλλιτέχνες του είδους σου και εδώ και 2 μήνες υποψήφιος σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Κιλκίς με το ΝΕΟ Κιλκίς. Πως «κολλάει» το τελευταίο με τη ζωή σου; Γιατί αποφάσισες να κατέβεις στις δημοτικές εκλογές; Γιατί τώρα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμουν ποτέ τον εαυτό μου να ασχολείται με τον χώρο της πολιτικής, αλλά να που έγινε. Βρέθηκα με κάποιους αξιόλογους ανθρώπους του χώρου εντελώς τυχαία πριν πάρω την απόφαση να δεχτώ την πρόταση του κ. Βαφειαδη, που με έβαλαν σε σκέψη και με τα λεγόμενά τους μόνο καλό θα έκανα με την συμμέτοχη μου. Ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω στις δημοτικές εκλογές τώρα, είναι γιατί νιώθω έτοιμος, γεμάτος ιδέες που μακάρι να μου επιτρέψουν να τις υλοποιήσω. Πιστεύω ότι θα δώσουν μια νέα πνοή ανανέωσης για τους νέους του τόπου μας, που με μεγάλη μου χαρά θα τους αντιπροσωπεύσω.

-Είσαι ένας από τους πολλούς νέους υποψήφιους του ΝΕΟΥ. Εκπροσωπείς κι εσύ, όπως και πολλοί συνυποψήφιοί σου τη νέα γενιά. Μια νέα γενιά που με την πρώτη ευκαιρία επιδιώκει να φύγει μακριά από το Κιλκίς. Τι είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους νέους ανθρώπους του Κιλκίς;

Καλώς ή κακώς όλοι ξέρουμε πως το να είσαι νέος, γεμάτος ενέργεια και όνειρα και Κιλκίς δεν πάνε μαζί. Πλέον έχει γίνει μια πόλη για συνταξιούχους που είναι οκ με απλά πράγματα καφενείο, πάρκο κ.α. Οι υπόλοιποι απλά υπάρχουν, με μια καθημερινή βραδινή βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μπορείς να το καταλάβεις. 

Μέχρι και οι 50-60 φοιτητές που κάθε Σεπτέμβριο έρχονται, το 80% μέχρι τα Χριστούγεννα έχουν μετακομίσει Θεσσαλονίκη, το 10% παρατάει την σχολή και το άλλο 10% απλά συμβιβάζεται με αυτά τα λίγα που τους προσφέρουμε. Φυσικά δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις, τα χρόνια τα φοιτητικά δεν γυρνάνε πίσω και ζώντας σε μια πόλη που τις καθημερινές μετά τις 21:00 μοιάζει με το Τσερνόμπιλ δεν σου κάνει και πολύ κέφι να μείνεις εδώ. 

Καταλαβαίνω ότι οι «μεγάλοι» έχουν αφήσει πίσω την διασκέδαση και την ψυχαγωγία αλλά χωρίς αυτά υπάρχει μόνο μιζέρια και παρακμή. Πρέπει το να λες ότι είσαι από το Κιλκίς να πάψει να είναι meme. Πρέπει κάποια στιγμή και οι νέοι της πόλης να αποκτήσουν φωνή στις αποφάσεις που παίρνουν οι «μεγάλοι». Έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες πόλεις. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους και όχι την καρέκλα.

-Γιατί επέλεξες τον Θεόδωρο Βαφειάδη ως υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς;

Ο κύριος λόγος που επέλεξα τον κύριο Βαφειάδη είναι επειδή μετά από συζητήσεις καταλήξαμε ότι έχουμε το ίδιο όραμα για την πόλη μας. Πιο πολύ εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο επιχειρηματία, παιδί του λαού που ζει τα προβλήματα της πόλης μέσα από αυτήν και όχι από το παράθυρο του γραφείου του. Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι αξίζει να του δώσουμε την ευκαιρία να μας αποδείξει ότι θα γίνουν πράξη όσα μας λέει και όσα πιστεύει ότι θα μας κάνουν το ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ.

-Εφόσον εκλεγείς, με ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου θα υπηρετήσεις τους συμπολίτες σου; Πώς θα είσαι ως σύμβουλος; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σου;

Μετά από 16 χρόνια ενεργός πολίτης και 7 χρόνια επιχειρηματίας έχω μια εμπειρία στο πού πονάει η εστίαση, η ψυχαγωγία και η διασκέδαση των νέων και των πολιτών γενικότερα. Με όρεξη για ζωή θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου η πόλη μας να πάψει να είναι βαρετή και ανύπαρκτη. Προτεραιότητα για μένα έχει να επαναφέρω την ζωντάνια που είχε αυτή η πόλη πριν κάποια χρόνια. Θέλω να δώσω έναν λόγο να μην χρειάζεται να φύγεις από το Κιλκίς για να διασκεδάσεις.

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους Κιλκισιώτες ψηφοφόρους;

Το μήνυμα που θέλω να περάσω στους Κιλκισιωτες είναι να μην χάνουν την ελπίδα τους, μπορούμε όλοι μαζί με την σωστή επιλογή τώρα στις εκλογές να αλλάξουμε αυτήν την μιζέρια, μας αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που ζούμε. Το έχουμε ζήσει και το θέλουμε ξανά πίσω. Ας κάνουμε το Κιλκίς να «Υπάρχει» ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.