Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 21/10/2023, 12:21 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στις 18 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, αλλοδαπή γυναίκα και ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να επιβαίνουν σε όχημα (ταξί) που οδηγούσε ο ημεδαπός και σε έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε τσάντα στο πίσω κάθισμα όπου επέβαινε η γυναίκα, 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 980 γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, που βρέθηκε στην πόρτα του οδηγού του οχήματος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον έλεγχο και προκειμένου να τον αποφύγει, προσπάθησε να θέσει σε κίνηση το όχημα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ, που βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή των ανωτέρω.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου 2022 σε περιοχή της Χαλκιδικής, διέρρηξε οικία από όπουαφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ και δύο κλειδιά οχημάτων. Στησυνέχεια, με τη χρήση του ενός κλειδιού, αφαίρεσε από την αυλή της οικίαςόπου βρίσκονταν σταθμευμένο, ένα όχημα, το οποίο εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου σε περιοχή του Έβρου και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάροςενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, μαζί μεσυνεργό του το μεσημέρι της 23ης Αυγούστου 2023 διέρρηξαν δύοσταθμευμένα οχήματα σε παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής, από όπου αφαίρεσαν συνολικά, διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ανάμεσα τους ένα ρολόι, αξίας 300 ευρώ, 3 τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό 45ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα που τους είχε παραχωρήσει ημεδαπή συνεργός τους, σε βάρος της οποίας επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 5 άτομα στην Ημαθία για κλοπές μοτοσυκλετών

Οι συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 5 ατόμων, που διέπρατταν κλοπές δίκυκλων οχημάτων στην πόλη της Βέροιας.

Πρόκειται για ημεδαπούς εκ των οποίων 2 ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στις 19 Οκτωβρίου 2023 τα ξημερώματα στην πόλη της Βέροιας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα, τον τελευταίο μήνα διέπρατταν συστηματικά κλοπές μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων από την πόλη της Βέροιας.

Εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα τη στιγμή που αφαίρεσαν ένα μοτοποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον νωρίτερα, αφαίρεσαν μία μοτοσυκλέτα, η οποία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε σημείο όπου την είχαν αποκρύψει.

Όπως διαπιστώθηκε, τον τελευταίο μήνα ενέχονται σε ακόμη 9 κλοπές δίκυκλων οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στην πόλη της Βέροιας. Επιπλέον, διέπραξαν μία απόπειρα κλοπής μοτοσυκλέτας στην οποία προκάλεσαν φθορές, χωρίς να καταφέρουν να την αφαιρέσουν.

Η συνολική αξία των κλεμμένων δικύκλων, 4 από τα οποία έχουν εντοπιστεί, ανέρχεται στις 13.100 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 445 ευρώ, σκούφος και γάντια.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου 2023 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης βάρους 17,8 γραμμαρίων,

· 1 δενδρύλλιο κάνναβης που καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας,

· 1 μη λειτουργική ζυγαριά ακριβείας και

· 10 αρχαία αντικείμενα (4 χάλκινα νομίσματα, σύνδεσμοι αγγείων, λαβή αγγείου κ.α.), τα οποία σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, παραβίασε δύο καταστήματα στις Σέρρες και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.560 ευρώ και φιάλες αλκοολούχων ποτών αξίας 150 ευρώ.

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε χθες (20 Οκτωβρίου 2023) την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

Στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, τελέστηκαν σήμερα το πρωί επίσημες δοξολογίες σε Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της αστυνομίας.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (20 Οκτωβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, δύο ανήλικοι αλλοδαποί, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο ένας από τους ανήλικους στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει 4 αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς μεθοριακή περιοχή του Κιλκίς, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του ενός ανήλικου.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.