Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Δηλώσεις Στέφανου Παραστατίδη και Κώστα Σιωνίδη για το πολύνεκρο τροχαίο

Στέφανος Παραστατίδης
Βουλευτής ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Σε έναν δρόμο που αποτελεί την κύρια έξοδο και είσοδο της χώρας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Σε έναν δρόμο που αποτελεί τον βασικό οδικό άξονα από τον οποίο έρχονται και φεύγουν εκατομμύρια τουριστών της χώρας μας. Σε έναν δρόμο που διέρχονται 8 εκατομμύρια οχήματα ανά έτος.

Σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μεγαλύτερο χερσαίο Τελωνείο της χώρας μας. Σε έναν δρόμο που παραμένει απαράλλαχτος πάνω από μισό αιώνα. Σε έναν δρόμο στον οποιο αντί να γίνονται έργα ανακοινώνονται και κατασκευάζονται σταθμοί διοδιων.Σε αυτόν τον δρόμο, γίναμε σήμερα μάρτυρες ενός συγκλονιστικού τροχαίου δυστυχήματος που έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες αντίστοιχα ατυχήματα κάθε χρόνο. 

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για διαπιστώσεις, ευχολόγια και σχεδιασμούς (που παραμένουν μόνιμα) επί χάρτου. Είναι ώρα για δράση. Άμεσα αναλαμβάνω σειρά πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικου ελέγχου για να εξηγηθούν οι καθυστερήσεις, να καταδειχθουν οι δυσλειτουργίες και να δοθεί επιτέλους ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου δημιουργίας ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας

Δυστυχώς και σήμερα θρηνήσαμε θύματα στον πιο επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας.

Φιλοξενούμε στο ΚΑΠΗ Πολυκάστρου τους επιβάτες του Σέρβικου πούλμαν που δεν τραυματίστηκαν και θα τους παρέχουμε κάθε αναγκαία φροντίδα.

Από το 2019 μέχρι σήμερα σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ζητάμε από την κεντρική διοίκηση να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δρόμου από το Πολύκαστρο έως τα Μάλγαρα.

Πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι για να σταματήσει ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι Έλληνες και ξένοι οδηγοί και επιβάτες.

Θα επικοινωνήσουμε άμεσα με τον αρμόδιο Υπουργό για να μεταφέρουμε για πολλοστή φορά το καθολικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας για την κατασκευή του δεύτερου ρεύματος κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.


1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.