Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Μεγάλη πανήγυρη στην Νέα Σάντα Κιλκίς αφιερωμένη στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με το θερμόμετρο να ξεφεύγει τον Μήνα Αύγουστο, τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Νέα Σάντα Κιλκίς.
Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, χωρίς η υπερβολική ζέστη να γίνεται εμπόδιο στα θρησκευτικά καθήκοντα των πιστών του χωριού καθώς και των επισκεπτών.

Οι Ιερείς από τα γύρω χωριά τέλεσαν τον πανηγυρικό εσπερινό με αποκορύφωμα το κήρυγμα από τον Αρχιερατικό της περιοχής Πατέρα Δημήτριο Μπήκα.

Αναφερόμενος στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Πατέρας Δημήτριος προσέγγισε με σύγχρονο πνευματικό λόγο την γιορτή τονίζοντας το φώς και τη λάμψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Μηνύματά που δένουν αρμονικά και διαχρονικά μέσα στον χρόνο.
Τυχεροί όσοι μπορούν να νιώσουν και να καταλάβουν το μεγαλείο τους.

Τέλος η φιλαρμονική της νέας Σάντας Κιλκίς, συνόδευσε την εικόνα στην περιφορά που έγινε στο χωριό, σκορπόντας ρίγη συγκίνησης από τα υπέροχα παιδιά του χωριού.

Την εικόνα επίσης συνόδευαν παιδιά με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές.
Πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που προσπαθούν για τον τόπο τους προβάλλοντας συναισθηματικά τις αξίες του.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.