Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Δημοτικές εκλογές στην Παιονία: Προσπάθεια χειραγώγησης; Αλήθεια τώρα;

Παρεμβαίνει η Γεωργία Τεπερίδου
Εδώ και καιρό έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα για την θέση του δημάρχου στην Παιονία. Δημιουργήθηκαν συνδυασμοί και ξεκίνησαν οι προσαρτήσεις ατόμων για να πλαισιώσουν τον συνδυασμούς. Στο πυρετό αυτό τον διαβουλεύσεων, άτομα που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται χαμογελαστοί συμπράττουν με τον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζουν. 

Άτομα ικανά αλλά και άτομα ανίκανα που έχουν απλά ψήφους πίσω τους. Μέσα σε αυτά τα άτομα είναι και οι άγνωστοι που θεωρούνται ελπιδοφόροι για την ανάπτυξη του δήμου. Μέσα στα ονόματα αυτά βρισκόταν υποψήφιος δήμαρχος, ένα άγνωστο νέο πρόσωπο αλλά με πολύ μεγάλη πορεία, επιτυχημένη όπως ειπώθηκε, στην πολιτική σκηνή του νομού μας.

Αναρωτήθηκαν πολλοί ότι ίσως επιτέλους είναι το πρόσωπο που στην θέση του Δημάρχου εφόσον λάμβανε το χρίσμα θα έφερνε την ανάπτυξη του δήμου μας. Αξιόλογα πρόσωπα εκδήλωσαν την στήριξη τους, προμηνύοντας ότι η παρουσία του ήταν εφάμιλλη της φημολογίας του, κάτι που έκανε ακόμα και αυτούς που από απογοήτευση δεν είχαν πρόθεση να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να σκέφτονται σοβαρά ότι κάτι θα αλλάξει στον δήμο μας. 

 Ήταν ίσως το πρόσωπο που θα έφερνε την ανάπτυξη στον τόπο μας και θα γκρέμιζε την χρόνια επικρατούσα κατάσταση από τους κατά επάγγελμα αντιδημάρχους και ειδικούς συμβούλους που έλαβαν την θέση (οι περισσότεροι) ανάλογα τους ψήφους που συγκέντρωσαν και όχι την καταλληλότητα τους.

Ύστερα ήρθαν οι αναρτήσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις του.
-Ήταν αυτό το πρόσωπο που δήλωσε, ότι αν κάποιος δεν μπορεί να κουμαντάρει τα οικονομικά του συνδυασμού του, πως θα μπορέσει να διαχειριστεί τα χρήματα των δημοτών; Και σε τι ποσοστό αξιοπιστίας;

-Ήταν αυτός που διακήρυττε ότι τα έργα γίνονται για τους δημότες και όχι για την προβολή της δημοτικής αρχής.

-Ήταν αυτός που απευθυνόμενος στον δήμαρχο τόνιζε ότι οι δημότες δεν είναι ιθαγενείς για να ξεγελιούνται με καθρεφτάκια αλλά πολίτες που θέλουν την αλήθεια.

-Ήταν αυτός που αναφερόμενος για την έλλειψη μεριμνάς για την λειτουργικότητα του χώρου που αποτελεί κύρια πύλη των τουριστών, δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη και έργα υποδομής.

-Ήταν αυτός που έριχνε λάθος στην λειτουργία του δήμου για την εξασφάλιση των δημοτών να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό του νερού, και μάλιστα όταν οι δημότες καταβάλλουν τα αντίστοιχα τέλη.

-Ήταν αυτός που όπως πληροφορηθήκαμε ότι επισκέφτηκε την πταισματοδίκη Πολυκάστρου για να καταθέσει, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του νυν δήμαρχος Παιονίας.

Και ξαφνικά …..εγένετω το θαύμα

Μια ανακοίνωση τάραξε τα πολιτικά δρώμενα. Αυτός ο ελπιδοφόρος υποψήφιος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Παιονίας. Απογοήτευση που ένας διαφορετικός υποψήφιος αποχωρούσε. Το πιο παράξενο ότι ενώ καταδίκαζε την δημοτική αρχή και τις ενέργειες της, διώχθηκε νομικά από τον επικεφαλή της δημοτικής αρχής, αυτός έπειτα από την αποχώρησή του στηρίζει και συντάσσεται με την νυν παράταξη της δημοτικής αρχής.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Εγώ αναπαράγω μόνο από αναρτήσεις και δημοσιεύματα, ενώ εκφράζω μια δυσαρέσκεια προς την αλλαγή της διάθεσης για όποιον λόγο έγινε.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πρόσωπα που αποσκοπούν στην καρέκλα και επιδιώκουν την χειραγώγηση των δημοτών. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ιδεολόγοι που έχουν ως επίκεντρο τον δημότη. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι που στήριζαν τον έναν εύκολα με μια μικρή μάλλον συμφωνία μεταπηδούν σε άλλον υποψήφιο.

Γνωρίζοντας όλα αυτά διαπιστώνω ότι υπάρχουν οι κατά επάγγελμα πολιτικοί που στόχος τους είναι η θέση το αξίωμα η αίγλη , και όχι ο δημότης.

Εδώ τίθεται το ερώτημα: αξίζει να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, σε μια διαδικασία που ευνοεί όχι τον δημότη αλλά τους αντιδημάρχους και ειδικούς συμβούλους , και την κατάληψη της θέσης τους;

Κανονικά με αποστροφή δεν θα έπρεπε να ψηφίσω.

Αλλά ψηφίζοντας θα μπορούσα να εκφράσω την αντίθεση μου στην παρουσία των κατά επάγγελμα πολιτικών. Πως ψηφίζοντας κάποιον άλλον.

Βασικά ερωτήματα που διατυπώθηκαν σε αναρτήσεις:

Μας αρέσει ο δήμος που μένουμε;

Στάθηκαν αντάξιοι οι διοικούντες του δήμου και πρόσφεραν προς όφελος των δημοτών και όχι προς δικό τους ή των οικείων τους όφελος;

Θα χαρακτηρίζαμε εμείς ότι ο δήμος μας αναπτύσσεται;

Είναι τελικά ο δήμος αυτός , αυτό που μας αξίζει;

Αν ναι τότε ας συνεχίσουν το έργο τους και να έχει ο δήμος αυτήν την εικόνα.

Αν όχι ας αλλάξουμε επειδή αυτοί εκλέγονται και αντιπροσωπεύουν εμάς.

ΔΕΝ θέλω να αποτελώ οικονομικός αιμοδότης , σε έναν δήμο για να υπάρχουν θέσεις με διακοσμητικούς ειδικούς συμβούλους και αντιδημάρχους που ως κριτήριο του χρίσματος δεν είναι το έργο τους αλλά ο αριθμός ψήφων που εξασφάλισαν.

Οραματίζομαι ένα δήμο προς όφελος της κάθε κυρά Μαρίας και του κυρ Αντώνη, ένα δήμο αναπτυξιακό χωρίς τις συμφωνίες μεταξύ των πολιτικών.

Οι δημοτικές εκλογές θα έπρεπε να είναι για το καλό του τόπου μας και εμείς όλοι το μετατρέψαμε για το καλό των κατά επάγγελμα πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.