Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

“Το τελευταίο αντίο στον σύντροφο Μελέτη Χαβενετίδη από το Δροσάτο”

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν μαζί με την οικογένεια και τους οικείους του, τον Μελέτη Χαβενετίδη μέλος του ΚΚΕ, την Δευτέρα 22 Μαϊου στο Δροσάτο. Τον επικήδειο εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ. εκφώνησε ο Κώστας Τσαουσίδης στέλεχος της ΤΕ και υποψήφιος βουλευτής.

“Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη και συγκίνηση τον αγαπημένο μας σύντροφο Μελέτη Χαβενετίδη, υιό του Κωνσταντίνου και της Άννας, που γεννήθηκε στο Δροσάτο Κιλκίς το 1929.

Ο πατέρας του ήταν Αντάρτης του ΕΛΑΣ. Ο ίδιος ο Μελέτης το 1943 οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και γρήγορα απέκτησε πολύ έντονη δράση και γι' αυτό βασανίστηκε – ξυλοκοπήθηκε.

Τον Νοέμβρη του 1946 βγαίνει στο βουνό με τις πρώτες αντάρτικες ομάδες στο πλευρό του καπετάνιου Νίκου Τσιμισκίδη. Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και επιχειρήσεις στο νομό μας, στα Κρούσια, στο Μπέλες, στον Γράμμο Βίτσι σαν μαχητής του ΔΣΕ. Αποφοίτησε από την έκτη σειρά της σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ, ως Ανθυπολοχαγός.

Με το τέλος του εμφυλίου βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην 12η πολιτεία της Τασκένδης. Εκεί εργάστηκε ως οικοδόμος καθώς επίσης και στο εργοστάσιο ΟΥΖΠΕΚΣΙΛΜΑΣ.

Το 1953 γνωρίζει την αγαπημένη του σύζυγο Αλεξάνδρα Χαβενετιδου Θεοδωρίδου, μαχήτρια του ΔΣΕ, με την οποία δημιούργησαν μια όμορφη οικογένεια. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Θόδωρο, τον Παναγιώτη, την Σοφία και τον Κωνσταντίνο. Το 1977 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του. Αρχικά έζησαν στο Μαρούσι Αττικής μέχρι την συνταξιοδότηση τους και αργότερα επέστρεψαν στο Δροσάτο, όπου έζησαν αγαπημένα για πολλά χρόνια μαζί.

Αγαπημένε μας Μελέτη, το Κόμμα μας έδωσε τη μάχη των εκλογών και το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό τόσο πανελλαδικά όσο και στο Κιλκίς, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε χιλιάδες νέους ψήφους και ποσοστό 7,23%, έναντι 5,3% το 2019,

Το αποτέλεσμα είναι καρπός της πείρας των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες και σε σημαντικές δράσεις μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη των νέων εκλογών τον Ιούνη για να βγει το κόμμα μας ακόμα πιο ενισχυμένο.

Η ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε σημαντικά αστικά κέντρα της χώρας, σε εργατικές γειτονιές των μεγάλων πόλεων, σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του βιομηχανικού και γενικότερα του εργατικού δυναμικού, όπως για παράδειγμα στην Αττική, είναι ελπιδοφόρα μηνύματα που ανοίγουν δρόμο στο αύριο.

Μελέτη, είμαστε σήμερα εδώ για να σου πούμε, εμείς οι σύντροφοί σου, όλη η κομματική οργάνωση που σε γνωρίσαμε και παλέψαμε μαζί πολλά χρόνια, πως σε αγαπήσαμε πολύ και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για σένα. Το ίδιο υπερήφανη νιώθει και η οικογένεια σου για όλα όσα προσέφερες σε όλη σου την ζωή. Ήσουνα πάντα μέχρι το τέλος της ζωής σου πιστός στα ιδανικά του Μαρξισμού Λενινισμού, μέλος του ΚΚΕ από το 1947.

Όπως πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσές μας, αποτέλεσες στήριγμα του Κόμματος και υπερασπιστής του τη δύσκολη περίοδο των ανατροπών ‘89 - ‘91, απέναντι στην οργανωμένη προσπάθεια υπονόμευσης του επαναστατικού του χαρακτήρα.

Φεύγεις έχοντας ζήσει μια γεμάτη ζωή, την οποία δεν σπατάλησες αλλά αξιοποίησες το κάθε της λεπτό. Είμαστε σήμερα εδώ για να πούμε το τελευταίο αντίο στη φυσική σου παρουσία, άλλωστε κάποια στιγμή όλοι μας θα φύγουμε, η φυσική παρουσία μας θα ολοκληρωθεί. Αυτό που δεν αποχαιρετάμε είναι αυτό που δεν τελειώνει με το θάνατο. Και σήμερα μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά πως οι μαχητές της ζωής δεν φεύγουν ουσιαστικά ποτέ, γιατί το παράδειγμα τους δεν ξεχνιέται. Ποτίζει και τις επόμενες γενιές αγωνιστών κομμουνιστών, φωτίζει τους δρόμους του μέλλοντος, φωτίζει την προοπτική της νέας κοινωνίας και εξουσίας, τη σοσιαλιστική κομμουνιστική.

Σύντροφε, κοιμήσου ήσυχος, σίγουρος ότι έπραξες στο ακέραιο το καθήκον σου, ως άξιο τέκνο του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Κιλκίς με βαθιά συγκίνηση, τιμή και σεβασμό σε αποχαιρετά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στα παιδιά σου, στους συντρόφους μας Θόδωρο και Κώστα, στον Παναγιώτη και την Σοφία, στα εγγόνια και όλους τους οικείους σου.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.