Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Πέφτουν τα αιωνόβια δέντρα στο δάσος Πεδινού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μετά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε το δάσος Πεδινού Κιλκίς, ανήμπορο πλέον γερασμένο και κουρασμένο με την ευρύτερη έννοια γέρνει και πέφτει πάνω σε ένα κόσμο που έκοψε τα δέντρα του, έσπασε τα στολίδια του, έσπασε τα κλαδιά του, άναψε φωτιές για να φάει τα κοψίδια του, πήρε το νερό από τις ρίζες του, πέταξε πάνω στα αγριολούλουδα τις βρωμιές του, έσπασε τις βρύσες του.

Το φαινόμενο με την κατάρευση των αιωνόβιων δέντρων δεν είναι τυχαίο.

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, εκείνο όμως που αξίζει περισσότερο να σταθούμε είναι, αν το δάσος πήρε την αγάπη που άξιζε για την μεγάλη προσφορά του.

Όταν σε ένα κόσμο που θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και αδιαφορούμε για την Αγάπη του δάσους και το καταστρέφουμε που είναι ο πολιτισμός μας, τα γέρικα και άρρωστα δέντρα να πέφτουν στα κεφάλια μας .

Η φύση δεν εκδικείται, απλά πεθαίνει μαζί μας στον βωμό της αδιαφορίας και της απομάκρυνσης από την ουσία.

Ο σύγχρονος κόσμος οδηγεί το καινούργιο του αυτοκίνητο και πάει βόλτα στο πανηγύρι με τον αρκουδιάρη να επιστρέφει και να χτυπάει το ντέφι σε μοντέρνους ρυθμούς την ώρα που τελειώνει το οξυγόνο και πεθαίνουν οι άνθρωποι.

Ραντεβού στο πανυγήρι με είσοδο για τα έξοδα που πρέπει να γίνουν για τον πολιτισμό γιατί χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Το υπουργείο κόβει και κονδύλια και οι νόμοι εφαρμόζονται στην ώρα τους με τον ανάλογο σεβασμό από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.