Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΚΙΛΚΙΣ: 56 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κιλκίς
Πενήντα έξι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα η στυγνή Δικτατορία των Συνταγματαρχών, αποτέλεσμα των ενεργειών φασιστών που με τη βία ανέλαβαν τα ηνία της χώρας. Η εποχή αυτή κράτησε εφτά χρόνια κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και χιλιάδες αγωνιστές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας βρέθηκαν εξόριστοι και φυλακισμένοι. 

Η νεολαία του τόπου βίωσε μια εποχή καταπίεσης των δικαιωμάτων της, ενώ πλήθος Ελλήνων που βρέθηκαν στο εξωτερικό δεν είχαν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή τους αφαιρέθηκε ακόμα και η ιθαγένεια. 

Ήταν μια κατάσταση «υποχρεωτικής νάρκης», όπως επισήμανε ο Γιώργος Σεφέρης στην ιστορική δήλωσή του, στην οποία «η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει αναπότρεπτη στο τέλος». Και πράγματι αυτό το δράμα ολοκληρώθηκε με την τραγωδία της Κύπρου με την οποία βαρύνονται μέχρι σήμερα οι πολιτικοί απόγονοι των Δικτατόρων.

Τα γεγονότα της επιβολής της δικτατορίας αλλά και όσα ακολούθησαν μέχρι την πτώση της δεν έχουν ξεχαστεί και αποτελούν μαθήματα για το σήμερα. Ο ελληνικός λαός έχει αγωνιστεί για την εμπέδωση της Δημοκρατίας και γνωρίζει ότι μόνο μέσα από την εμβάθυνση του δημοκρατικού πολιτεύματος, την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, την ενίσχυση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την άσκηση πολιτικών που προστατεύουν τα δημόσια αγαθά θα απομονωθούν οι δυνάμεις του φασισμού και της ακροδεξιάς που δυστυχώς, υποβοηθούμενες από νεοφιλελεύθερες πολιτικές ενισχύονται στην πατρίδα μας αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Χρέος μας, λοιπόν, είναι ο διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.