Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

"Η οργή να γίνει αγώνας - Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι"

Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς του Κιλκίς που για ακόμα μία φορά, την Τετάρτη 8/3, έδωσαν ένα μάθημα ζωής στους μαθητές τους. Που ένωσαν τη φωνή τους με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, τους μαθητές τους και τους γονείς τους, απαιτώντας «το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί» και ταυτόχρονα διεκδίκησαν μια καλύτερη ζωή, μόρφωση και ασφάλεια για τους μαθητές τους.

Οι εικόνες με τους εκατοντάδες διαδηλωτές στο Κιλκίς, σε μία από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις το πρωί, αλλά και ένα από τα πιο μαζικά συλλαλητήρια το απόγευμα, συγκλονίζουν και συγκινούν!

Το ότι η οργή έγινε φωνή και διεκδίκηση, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν σκεφτούμε ότι την ώρα που εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων και άλλοι μαζικοί φορείς του νομού οργάνωναν τα συλλαλητήρια, η ηγεσία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς «ζούσε σε ένα παράλληλο σύμπαν», μιας και για 3 μέρες δεν «κατάφερε» να συνεδριάσει για να οργανώσει τον αγώνα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενώ η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς με τη θλιβερή στάση της αρνήθηκε προκλητικά να κηρύξει Απεργία θεωρώντας ότι δεν αποτελεί σοβαρό θέμα το έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη για να ξεσηκωθεί ο κόσμος (!). Τέτοια στήριξη στην κυβέρνηση και το σύστημα του κέρδους.

Ο λαός, όμως, του Κιλκίς, όπως και όλης της χώρας δεν έμεινε σιωπηλός, όπως ήθελαν ορισμένοι, και διατράνωσε με κάθε τρόπο ότι «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία».

Γι’ αυτό δυναμώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα!

Γιατί ο ένοχος, το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος – όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι εδώ.

Γιατί ο ένοχος, το κράτος των λίγων, που είναι αποτελεσματικό να δίνει σε ένα βράδυ δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματίες και να στέλνει ΜΑΤ για να ξεσπιτώνουν φτωχούς ανθρώπους, να βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, αλλά είναι αργό και δυσκίνητο για να χτίσει ένα σχολείο, να κάνει αντισεισμικό έλεγχο ή να τοποθετήσει ένα αλεξικέραυνο, να φτιάξει μία επικίνδυνη αυλή, είναι επίσης εδώ.

Είναι ο ίδιος ένοχος, το κέρδος, αυτό που ευθύνεται για τα πλωτά φέρετρα του «Δύστος» και του «Σάμινα», για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στην Εύβοια, για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι.

Είναι ο ίδιος ένοχος, το κέρδος, που σχολεία πέφτουν με τους σεισμούς (Ακραλοχώρι, Δαμάσι), ταβάνια πέφτουν μέσα στην τάξη (Χορτιάτης), λέβητες σκάνε σε ώρα λειτουργίας του σχολείου (Σέρρες), σχολεία πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), λεωφορεία καίγονται σε σχολικές εκδρομές (Πάτρα) κ.ά.

Είναι ο ίδιος ένοχος, το κέρδος, που ευθύνεται για τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Με σύνθημα: «Στο σύστημα του κέρδους τύχη αν σωθείς – Αξία στις ζωές μας να δώσουμε εμείς», συνεχίζουμε ακούραστα, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.