Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Απεργιακή συγκέντρωση και παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Κιλκίς

Κοινό δελτίο τύπου 
Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και Σωματείου Τροφίμων Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας

Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Τροφίμων Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας καλούν τους εργαζόμενους του Νομού Κιλκίς να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 10:30 πμ στην πλατεία Ειρήνης και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, την ίδια μέρα, στις 6μμ για να εκφράσουν την οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη και να αγωνιστούν ώστε αυτό να είναι το τελευταίο.

Το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα έχει συγκεκριμένους ενόχους. Είναι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που εφάρμοσαν την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηρόδρομων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «έσπασε» τον ΟΣΕ σε διάφορα κομμάτια ώστε να μπορούν οι επιχειρηματίες να αγοράσουν το πιο κερδοφόρο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πούλησε το 2017 την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, πριμοδοτώντας τους μάλιστα με ενίσχυση 250 εκατομμυρίων. Μια σύμβαση μάλιστα που ανανέωσε πέρυσι η κυβέρνηση με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια για τα επόμενα 15 χρόνια

Ένοχοι είναι όλοι αυτοί που απαξίωσαν τους ελληνικούς σιδηρόδρομους, αφήνοντας τους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, χωρίς τα απαραίτητα έργα υποδομής. Ένοχη είναι και η ιταλική εταιρεία, που αν και γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα δεν έκανε τίποτε για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζόμενων καθώς το μόνο που την ένοιαζε είναι να μπουκώνει με κέρδη.

Τι και αν οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν με κάθε τρόπο για το κακό που έρχεται; Τι και αν είχαν προηγηθεί πολλά, μικρότερα ευτυχώς, ατυχήματα που αποκάλυπταν το μέγεθος του προβλήματος; Όλοι αυτοί που υποκριτικά σήμερα δείχνουν σοκαρισμένοι και αναζητούν ευθύνες ας κοιτάξουν στον καθρέφτη γιατί ο μόνος ένοχος είναι η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων, που τόσο πιστά υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν.

Αποδεικνύεται ότι το κράτος είτε ως ιδιοκτήτης είτε ως πωλητής των υποδομών, χέρι χέρι με τους επιχειρηματίες, κάνουν τα πάντα για να γιγαντώσουν τα κέρδη των επενδυτών, με θύματα τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επιβάτες. Αποδεικνύεται ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους έχει σαφώς αντιλαϊκό πρόσημο : το ψηφιακό κράτος δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να χάνει πιο γρήγορα ο λαός τα σπίτια του, αξιοποιεί την σύγχρονη τεχνολογία ώστε να παρακολουθεί και να φακελώνει τους πάντες όμως η επικοινωνία των μηχανοδηγών με τους σταθμάρχες γίνεται μέσω ασυρμάτων, σα να βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50!

Η συγκινητική ανταπόκριση του λαού στο κάλεσμα για αιμοδοσία πρέπει να έχει συνέχεια. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί. Να παλέψουμε για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, για να μη χαθούν και άλλες ζωές για τα κέρδη των λίγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.