Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Εκδήλωση χαράς στο Γηροκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Μοναδικές μουσικές στιγμές, χαράς και κεφιού βίωσαν οι ωφελούμενοι του Γηροκομείου Κιλκίς το βράδυ της Τρίτης 31.1.2023. Η λαϊκή ορχήστρα του Ωδείου Μητρόπολης Κιλκίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσων Αποστόλων δημιούργησαν μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα, με λόγια αγάπης, λογοτεχνικές αναφορές σε συνδυασμό με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που έφεραν στη μνήμη των ωφελούμενων στιγμές ανεμελιάς της νιότης τους.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, ο οποίος εξήρε τους αγώνες των ηλικιωμένων ανθρώπων, την προσφορά και τις θυσίες τους για την ανόρθωση της Πατρίδας μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε τονίζοντας, ότι ο σεβασμός και η μέριμνα σε άτομα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ηλικίας, αποτελούσε και αποτελεί ουσιαστικό μέλημα της κοινωνίας και στοιχείο για το οποίο κρίνεται η Πολιτεία και όλη η κοινωνία αυστηρά.

Μια πολύ όμορφη ιστορία - με θέμα μια 87χρονη γενναία ψυχή η οποία κατόρθωσε να περατώσει σ’ αυτή την προχωρημένη ηλικία τις Πανεπιστημιακές σπουδές που πάντα ονειρευόταν- αφηγήθηκε με καταπληκτικό – δραματικό τρόπο το Μέλος του Συλλόγου Μέσων Αποστόλων κ. Ανέστης Αγαθαγγελίδης.

Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Θεοδωρίδης απέδωσε το θαυμάσιο ποίημα του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη με τίτλο: «Στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία».

Και μετά από τις λογοτεχνικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις λόγου του Συλλόγου, το τραγούδι και ο χορός κυριάρχησαν στην τραπεζαρία του Γηροκομείου, με τη συμμετοχή και του προσωπικού υπηρεσίας η αγάπη και φροντίδα του οποίου προς τους ωφελούμενους ήταν συγκινητική και έκδηλη και ήταν μάλιστα αυτοί που με τη στάση τους παρακινούσαν συνεχώς τους ωφελούμενους να συμμετέχουν και στο τραγούδι αλλά κυρίως στο χορό.

Καταπληκτική η λαϊκή ορχήστρα του Ωδείου της Μητροπόλεως Κιλκίς! Και σαν σύνολο, αλλά και σαν μονάδες χωριστά, οι μουσικοί και οι τραγουδιστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας με απέραντη αγάπη τις μουσικές τους γνώσεις και υπηρεσίες στην πραγμάτωση της διασκέδασης και της αναζωογόνησης των ψυχών των ηλικιωμένων του Γηροκομείου Κιλκίς.

Το Σύλλογο των Μέσων Αποστόλων εκπροσώπησαν οι: Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, Βασίλης Σταμπολίδης και Ανέστης Αγαθαγγελίδης.

Την λαϊκή ορχήστρα του Ωδείου Μητροπόλεως Κιλκίς πλαισίωναν οι Μουσικοί:

Ο πεντάχρονος Θεόφιλος Κοτσαηλίδης: μπουζούκι

Γιώργος Γεωργός: Μαέστρος - δάσκαλος και οργανωτής της μουσικής ομάδας.

Δημήτρης Στεφανίδης: αρμόνιο

Χρήστος Γεωργός: μπουζούκι – το παιδί θαύμα!

Βλαδίμηρος - Γεώργιος Θεοδωρίδης: μπουζούκι

Μίλτος Ιορδανίδης: κλαρίνο

Κυριάκος Τάντσης: τραγούδι

Σοφία Γαβρά: τραγούδι

Παναγιώτα Κωφίδου: τραγούδι

Η αγάπη και ο απέραντος σεβασμός σε κάποιους ανθρώπους όταν υπάρχουν, πάντα θα βρουν ένα μοναδικό τρόπο να εκφραστούν. Το χαμόγελο και η ζωγραφισμένη χαρά στα πρόσωπα όλων αυτών των ηλικιωμένων είναι η ανταμοιβή η μεγάλη όλων αυτών που συμμετείχαν. Υπόσχεση δημόσια και δέσμευση για επανάληψη του υπέροχου εγχειρήματος!

Σημείωση: Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες σύμφωνα με το πρωτόκολλο προστασίας που ισχεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.