Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Γιορτη Εθελοντών ΟΣΠΕ Γουμένισσας: 10 χρόνια Αγώνας για το Βουνό

Δελτίο τύπου Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας
Το Σάββατο 4/2 στο φιλόξενο Οινοποιείο Τάτση, πραγματοποιηθηκε ''Η Γιορτή των Εθελοντών'' του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας.

Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση των ανθρώπων που αποτελούν την ψυχή του Ημιμαραθώνιου Πάικου, η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή αν και η θερμοκρασία στους πρόποδες του Πάικου είχε αρχίσει να πέφτει κάτω από το μηδέν. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και τα κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργειας των φιλοξενων οικοδεσποτών Περικλή και Στέργιου Τάτση..

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αθλητές του ΟΣΠΕΓ Χρήστος Χρισταντωνίου και Ηρακλής Παμπουχίδης, για την συμμετοχή τους και στις 10 διοργανώσεις του Ημιμαραθώνιου Πάικου, την περίοδο 2010-2022.

Τα τιμητικά μεταλλεία της Σαλαμάνδρας δόθηκαν στους παρευρισκόμενους Ultra Trail Artist Χρήστο Κατσάνο, καθώς και στους Έλληνες Διασώστες και τον πρώην Δασαρχη Γουμενισσας και νυν Κιλκίς κο Γιώργο Βούρτσα, του οποίου η συμβολή στην διάνοιξη της Ημιμαραθώνιας Διαδρομής ήταν καθοριστική.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προβολή σε πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ

''Ημιμαραθώνιος Πάικου : 10 Χρόνια Αγώνας για το Βουνό''

https://www.youtube.com/watch?v=WRDUUfXDOts

Ο Ημιμαραθώνιος Πάικου το 2022 συμπλήρωσε 10 χρόνια.

Με την ευκαιρία του επετειακού αγώνα, δημιουργήθηκε από το ΔΣ του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας (ΟΣΠΕΓ) , το ντοκιμαντέρ αυτό. Αποτελεί μια αποτύπωση των κινήτρων και της ανιδιοτελούς προσφοράς των ανθρώπων του συλλόγου και των εθελοντών του αγώνα.

Μια μεγάλη αγκαλιά ανθρώπων.

Για την προστασία του βουνού και των νερών του.

Για το Πάικο.

Η υποδοχή του ήταν ενθουσιώδης και η συγκίνηση όσων το παρακολούθησαν μεγάλη,

Στη συνέχεια, μοιράστηκαν εθιμοτυπικά οι ατομικές βασιλόπιτες΄των οποίων το φλουρί βρήκε το μέλος των Ελλήνων ΔΙασωστών Δημήτρης Γκοβατσιδάκης, κερδίζοντας το δώρο του, ένα μπουφάν των διοργανωτών του Ημιμαραθώνιου Πάικου.

Στη συνέχεια κόπηκε η μεγάλη βασιλόπιτα του συλλόγου.

Τα κομμάτια μοιράστηκαν συμβολικά ονοματίζοντας τους συντελεστές του αγώνα :

_Τους Έλληνες Διασώστες

_Τον σύλλογο τεχνών Μουσών Δράσις

_Τον αθλητικό σύλλογο ΔΡΑΣΥ Γουμένισσας

_Τον πολιτιστικό σύλλογο Πόντίων

_Τον πολτιστικό σύλλογο ποντίων Διογένης ο Σινωπεύς

_Τον πολιτιστικό σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Αγιος Τρύφωνας

_Τον πολιτιστικό σύλλογο Οι Παίονες (ο οποίος και έτυχε το φλουρί)

_Την γραμματεία του αγώνα

_Το Σχολείο Β' ευκαιρίας

_Τους Μάγειρες

_Τον ΣΔΥ Κιλκίς

_Τους Χορηγούς του αγώνα

_Το Πάικο

_Το Δασαρχείο

_Τους Οινοποιούς

_Τους Εθελοντές του ΟΣΠΕΓ

Το φλουρί συνοδευόταν από φιάλες του οινοποιείου Τάτση

Αναφέρθηκαν οι ευχαριστίες στους υποστηρικτές του αγώνα, το Δήμο Παιονίας, τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τοπική κοινότητα Καστανερης και τον Εμποροεπαγγελματικο συλλογο Γουμενισσας,

Την εκδήλωση 'έντυσε' με τις μουσικές του ο Πάνος Χατζηαγγελιδης aka Nanon Festival, τον οποίο και ευχαριστούμε για την στήριξη των δράσεων του Συλλόγου..

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, αθλητές της περιοχής αλλά και επισκέπτες, αψηφώντας τον δυνατό βοριά και τις χαμηλές θερμοκρασίες, πραγματοποίησαν πρωινή προπόνηση 30χλμ σε μια νέα διαδρομή που χαράζεται και περνά από τα 5 οινοποιεία της αμπελοοινικής ζώνης Γουμένισσας (Αϊδαρίνη, Μπουτάρη, Τάτση, Χατζηβαρίτη, Μικρό Κτήμα Τίτου) προετοιμάζοντας νέες δρομικές εμπειρίες στην περιοχή μας.

Η επόμενη δράση του ΟΣΠΕΓ θα είναι το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτύ, το βράδυ Σαββατου 25/2 στο Cafe Bar Corte, στη Γουμένισσα.

Είστε όλοι καλεσμένοι, για να στηρίξετε τον Ορειβατικό Σύλλογο των Περιηγητών της Γουμένισσας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.