Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Το αποτέλεσμα των εκλογών... 2023

Παρεμβαίνει ο ανγνώστης της Γνώμης Σπύρος Ρ.
Το έτος 2023 είναι χρονιά εκλογών, όπου οι πολίτες αυτής της χώρας θα κληθούν να αναδείξουν τα πρόσωπα που θα τους αντιπροσωπεύσουν στην Βουλή καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση, την δημοτική αρχή.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση, εδώ και καιρό, έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις, συναντήσεις για να επιτευχθεί από τους υποψήφιους δημάρχους την προσέλκυση «τωνικανών ατόμων» στους συνδυασμούς τους. «Ικανοί» υποψήφιοι είναι τα πρόσωπα που διαθέτουν ικανό αριθμό ψήφων που τους στηρίζουν. Είναι άτομα που στηρίζονται συνήθως από συγγενείς και φίλους και άτομα που έχουν βοηθηθεί ή θα βοηθηθούν από αυτούς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «ικανοί» υποψήφιοι για τους ηγέτες είναι με την πρώτη ματιά αν έχουν πίσω τους ψήφους και όχι αν είναι κατάλληλοι για τον τόπο.

Αυτός που διαθέτει σημαντικό αριθμό ψήφων , ενώ αρχικά είναι ευχής έργο για τον υποψήφιο δήμαρχο, εν τούτοις γίνεται πονοκέφαλος σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος διότι ο εκλεγμένος σύμβουλος με τους πολλούς σταυρούς θα απαιτήσει ή θα έχει ήδη προσυμφωνήσει κάποια θέση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ή θέση ειδικού συμβούλου, και ο δήμαρχος πρέπει να αποδεχτεί.

Οπότε οι συμφωνίες γίνονται με βάση τον αριθμό ψήφων και όχι με την ικανότητα.

Επίσης τον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές η νυν δημοτική αρχή προσπαθεί να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους πραγματοποιώντας έργα και ικανοποιώντας αιτήματα που είναι για το κοινό καλό, δικαιολογώντας την απουσία του δήμου τα προηγούμενα χρόνια σε καταστάσεις και συγκυρίες.
Προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών από επαγγελματίες πολιτικούς- δημαγωγούς.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, κερδισμένοι από τις εκλογές θα είναι ο Δήμαρχος, οι κατά επάγγελμα πολιτικοί καθώς και οι ευνοούμενοι σε αυτούς ψηφοφόρους.

Ο τόπος σε όλα αυτά δεν αναφέρεται φυσικά ως κυρίαρχο στοιχείο. Οι εκλεγμένοι θα είναι παρόντες σε εκδηλώσεις, θα έχουν πετύχει μια θέση στην αυτοδιοίκηση, θα ευνοούν τους κάποιους ψηφοφόρους τους, ενώ ο τόπος δεν θα έχει βελτιωθεί .

Είμαστε τελικά άξιοι αυτών που μας κυβερνούν, και ο τόπος αντικατοπτρίζει το αν κυβερνούν καλά ή όχι.

Φυσικά όλοι οι υποψήφιοι δεν είναι το ίδιο. Κατά καιρούς εμφανίστηκαν κάποιοι πραγματικά «ικανοί» , που άσχετα αν είχαν ή όχι ψήφους πίσω τους, τους δόθηκε η ευκαιρία και παρουσίασαν έργο, συνέβαλαν ατομικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου στον τομέα που απασχολήθηκαν . Αυτοί είναι άξιοι σεβασμού , είναι άτομα που αξίζει να στηριχτούν που αξίζουν να βρίσκονται στην θέση που βρίσκονταν .

Στον δήμο που διαμένω αυτοί οι αξιόλογοι είναι ελάχιστοι και μακάρι να παραδειγματίζονταν οι «επαγγελματίες πολιτικοί» από αυτούς. Θα γίνονταν ο τόπος μας καλύτερος. Θα ήθελα να ονομάσω τους δυο τρείς αξιόλογους που έχω ξεχωρίσει , αλλά τότε θα κινδύνευα να κατηγορηθώ ότι προσπαθώ να τους φέρω ψήφους και το άρθρο αυτό θα έχανε την ουσία του.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι προγεγραμμένο. Δήμαρχος αυτός που θα κάνει τις καλύτερες προσαρτήσεις με τους πολλούς ψήφους. Αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι αυτοί με τους πολλούς ψήφους που διαπραγματευτήκαν μια θέση.

Εμείς ως θεατές, θα ευχόμαστε να βρεθεί από όλους αυτούς, ένας ή περισσότεροι με συνείδηση, και να νοιαστούν για τον τόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.