Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Και αν ήταν Βασίλισσα της Ελλάδος... η Σοφία;


Υπογράφουν:
- Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος/Επιχειρηματίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος/Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Τι θα γινόταν ΑΝ ο διαχρονικά, θεσμικός και πολιτικός κρυφο-''κομπλεξισμος'' της Πατρίδας μας επέτρεπε Γυναίκα ως ανώτατο κρατικό Ηγέτη... Η Σοφία (Τέως Βασίλισσα της Ισπανίας και Νυν Βασιλομήτωρ της Ισπανίας) είναι η μεγαλύτερη αδελφή του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου του Δεύτερου, Πρίγκηπα τους Βασιλείου της Δανίας και Πρίγκηπα του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ. 

Αν και 85 είναι ακμάια, σε μυαλό και σώμα, ακούραστη, αρχηγός 3 οικογενειών θα έλεγε κανείς... στηρίζει οικονομικά και κοινωνικά γιο, νύφη, κόρες, εγγόνια , την αδερφή της, τα ανίψια της, την νύφη της, μέχρι λίγες μέρες πριν και τον αδερφό της. Έμαθε από τα λάθη του πατέρα της, της μητέρας της, του άντρα της, αλλά... και του αδερφού της. Πάντα άλλωστε ήταν καλή μαθήτρια! 

 Από τους ελάχιστους εστεμμένους γαλαζοαίματους της γενιάς της με ακαδημαϊκή μόρφωση (2 πανεπιστήμια και 5 γλώσσες). Είχε και έχει δημοκρατικό, φιλελεύθερο, θεσμικό προφίλ εντός και εκτός Ισπανίας και Ελλάδος, από πολύ μικρή μέχρι και σήμερα. Θα υπήρχε Βασιλεία στην Ισπανία χωρίς εκείνη; Ρίξτε μια ματιά σε ισπανικά sites/blogs θα καταλάβετε...

Άντεξε τις απιστίες του λίγου έως ελάχιστο... σε μυαλό και ήθος Βασιλιά και συζύγου της. Έκανε υπομονή με τις παράτολμες (ίσως και αλλοπρόσαλλες!) δράσεις της μητέρας της, του αδερφού της και της αδερφής της για πολλά-πολλά χρόνια. Ακόμη και σήμερα κάνει ''φροντιστήριο'' ιδιωτικά και δημόσια στον Βασιλιά γιο της και στην βασιλική νύφη της και τις νεαρές πριγκιποπούλες εγγονές της. Αν η έκπτωτη βασιλική οικογένεια της Ελλάδος του Τέως δεν είχε στήριξη από την Σοφία - αλλά και την Δανέζικη Βασιλική Οικογένεια, βλέπετε η Άννα-Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας της Δανίας - δεν θα τους καλούσαν ούτε για εγκαίνια παμπ στο Λονδίνο, πόσο μάλλον να έχουν free entry στην Βρετανική Αυλή. 

Ο Κωνσταντίνος πέθανε πριν λίγες μέρες. Καλός είτε κακός, αυτός ήταν... Δεν νομίζουμε να έκανε τόσο κακό στην Ελλάδα μας όσο λένε κάποιες /κάποιοι. Μαζί του έκλεισε ένα κομμάτι ακόμη της Ελληνικής Ιστορίας. Η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη και δε φοβάται τίποτα και καμία και κανέναν! Σίγουρα όχι τα παλαιομοναρχικα φαντάσματα και τις μικροπολιτικές και μικρόψυχες φοβίες διάφορων ακραίων και από την μια πλευρά και την άλλη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν όμως, δεν πεθαίνει η Ιστορία. Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το λαμπερό, είτε σκοτεινό παρελθόν τους. Μόνο τα ακραία και απάνθρωπα καθεστώτα θέλουν να "σβήνουν μνήμες" και να καίνε βιβλία, να κόβουν φωτογραφίες και βίντεο. 

Η Δημοκρατία δεν είναι συμπλεγματικό Πολίτευμα! Πολύ περισσότερο όταν είναι εδραιωμένη και στιβαρή, όπως η δική μας. Πολεμά μόνο όσους την εχθρεύονται... Ο Τέως Κωνσταντίνος δεν ήταν ένας από αυτούς, όπως κατέδειξε με τη στάση του μετά το ιστορικό Δημοψήφισμα. Σε καμία του συνέντευξη ή δήλωση από τότε δεν αμφισβήτησε το Πολίτευμα. Η Ελληνική Δημοκρατία μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την κηδεία και τον τρόπο ή το μέρος που αυτή θα τελεστεί.

The ex-King is dead. Ο Θεός να τον αναπαύσει! Η Ιστορία τον έκρινε. Plus: Την δεκαετία του 1990 ο Τέως Κωνσταντίνος (κάποτε Έλληνας Ολυμπιονίκης) ''έβαλε πλατούλα'' και αυτός πολλές φορές στην υπέροχη, πανεθνική Ελληνική προσπάθεια μας, να πάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004! 

Να τα λέμε όλα. Ίσως αν το 60κατι είχαμε Βασίλισσα της Ελλάδος την Σοφία και δεν είχε φύγει ποτέ στην Ισπανία, ως βασιλική σύζυγος, πολλά να ήταν αλλιώς, στην οικονομία, την κοινωνία, στην δημοκρατία, στην χώρα μας γενικά. Ακόμη και για την θέση της Γυναίκας του σήμερα σε κάθε τομέα και ρόλο, στην Πατρίδας μας. Από ότι φαίνεται από την πορεία της ήταν και είναι έξυπνη, σοβαρή μεθοδική, ρεαλίστρια και πολιτικά γοητευτική. 

Αλλά η Ιστορία δεν γράφεται με ΑΝ και ΙΣΩΣ και ΜΠΟΡΕΙ... Χαιρόμαστε όμως που μέσα στην Βασιλική Ισπανική Αυλή ακούγονται Ελληνικά. Που η Ισπανία συχνά-πυκνά στηρίζει την Πατρίδα μας στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρουμ. Θαρρούμε σε αυτό κάπως βοηθά και η -πάλαι ποτέ- Πριγκίπισσα της Ελλάδος, Σοφία! Όποιος αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα είναι χρήσιμος... και ας μην είναι αρεστός. Think about it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.