Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 11/1/2023, 7:36 μ.μ

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού

Η μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός την 10-09-2020.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 2 έτεροι αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 53 ετών, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας για εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διενεργούμενη έρευνα ο 33χρονος, απογευματινές ώρες της 15-08-2020, είχε μεταβεί από κοινού με τους φερόμενους ως δράστες, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, σε περιοχή της Χαλκιδικής και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους οικείους του. Από τη συνδυαστική μελέτη, την ανταλλαγή – συλλογή πληροφοριών με αλλοδαπές αστυνομικές υπηρεσίες μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων ταυτοποιήθηκαν τα ανωτέρω άτομα ως οι δράστες της ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τον 53χρονο, ο οποίος είχε ήδη διαφύγει στη χώρα καταγωγής του, εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης και αναζητείται.

Αυτόφωρη σύλληψη ατόμου για κλοπή

Στη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς για περίπτωση κλοπής που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες χθες (10-01-2023) στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα, ο 27χρονος, μαζί με έτερο συνεργό του, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών παραβιάζοντας το παράθυρο και αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και 2 σακούλες με τσιγάρα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον υιό της ιδιοκτήτριας ο οποίος και τους ακολούθησε πεζός.

Ο ανωτέρω στην προσπάθειά του να διαφύγει, έρριψε στο έδαφος τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο το οποίο παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς ως πειστήριο της αξιόποινης πράξης.

Ακολούθως, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, εμφανίστηκε στην ως άνω αστυνομική υπηρεσία ο 27χρονος, ο οποίος αναζητούσε το απολεσθέν κινητό του τηλέφωνο και όπως προέκυψε πρόκειται για έναν εκ των δυο δραστών της κλοπής οπότε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση το συνέργου του συνεχίζονται.

Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου 2022 στην Κατερίνη, αφαίρεσε μέσα από σταθμευμένο όχημα ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.495 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου 2022, με το πρόσχημα πώλησης προϊόντων ως πλανόδιοι πωλητές, προσέγγισαν ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Πιερίας και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την οικία της το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 6ης Ιανουαρίου 2023 στην Κατερίνη, αφαίρεσε μέσα από σταθμευμένο όχημα ένα πορτοφόλι που περιείχε 2 τραπεζικές κάρτες, διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου 2022, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, παραβίασαν οικία σε περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσαν ένα όχημα, χρησιμοποιώντας κλειδιά του οχήματος που αφαίρεσαν από την οικία. Επιπλέον, από την παραπάνω οικία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και άλλα αντικείμενα. Το κλεμμένο όχημα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς σε περιοχή της Ροδόπης και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, πρωινές ώρες χθες (10-01-2023) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:
Ελέγχθηκαν (147) άτομα και (6) οχήματα
Προσήχθησαν (21) αλλοδαποί και
συνελήφθησαν (2) εξ’ αυτών για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.