Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Δήλωση Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη

19η Μαϊου
Τιμούμε σήμερα τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο πριν από έναν περίπου αιώνα, που με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1994, ορίστηκε ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου παραμένει ένα γεγονός αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Η αναγνώρισή της υπήρξε αυτονόητο και ελάχιστο χρέος της Χώρας μας. Η ανάδειξη των εγκλημάτων και των αδικιών που διαπράχθηκαν εναντίον των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί δική μας υποχρέωση, αλλά και της διεθνούς Κοινότητας , όχι μόνο για να διαφυλαχθεί η μνήμη των θυμάτων, αλλά και να μη γνω ρίσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα τέτοιες βαρβαρότητες.

Ο αγώνας για την αναγνώρι ση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν είναι αγώνας μόνο για την αποκατάσταση του Παρελθόντος, αλλά και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα ΕΙΡΗΝΙΚΟ μέλλον. Αξίζει όμως να επισημαίνουμε την τεράστια συμβολή των Ελλήνων του Πόντου κάτω από αντίξοες συνθήκες επιβίωσης, στην ανόρθωση και αναδιοργάνωση του Ελληνι κού Κράτους προσφέροντας στην οικονομική του ανάπτυξη ,αλλά και στην άνθηση της Παιδείας και του Πολιτισμού κατά τον 20ο αιώνα.

Σεβασμός και ιστορική ευθύνη στη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ξεχάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.