Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΕΣΥ... εμείς κι αυτοί...

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Το τελευταίο νομοσχέδιο για την υγεία, φτιάχτηκε πάνω στις κόπιες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών βάσει των οποίων κάθε δημόσιο αγαθό - ενέργεια, παιδεία, συγκοινωνίες, επικοινωνία – πρώτα διαπομπεύεται, μετά εκφυλίζεται,αποψιλώνεται, ρημάζεται και στο τέλος ξεπουλιέται.

Το τελευταίο νομοσχέδιο για την υγεία είναι επακόλουθο της καταστροφικής διαχείρισης της «πανδημίας», με τη θλιβερή παγκόσμια πρωτιά σε νεκρούς, διασωληνωμένους σε διαδρόμους, ΜΕΘ χωρίς εντατικολόγους, και με πεταμένουςτους υγειονομικούς που έδωσαν τη μάχη και είπαν τα αυτονόητα περί ανοσίας, και διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση πεταμένους στο δρόμο.

Μιας καταστροφικής διαχείρισης με πρόστιμα, αποκλεισμό θεραπευτικών φαρμάκων, κατακόρυφη άνοδο των θανάτων από καρκίνο και καρδιοπάθειες που έμειναν στο περιθώριο για να περπατήσει η πανδημικη τρομοκρατία, και μ' έναν εντολοδόχο στον υπουργικό θώκο που χρησιμοποίησε κάθε είδους φασιστικές και κατασταλτικές πολιτικές που ισοπεδώνουν τα δικαιώματα των ανθρώπων, κι ένα επιτροπατο που εκ του ασφαλούς, αποφάσιζε έχοντας από την πρώτη στιγμή εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο.

Το καταστροφικό νομοσχέδιο είναι η χαριστική βολή κι η τελευταία πράξη για το μεγαλύτερο πλήθος των ανθρώπων, για τους οποίους η άθλια διατροφή(καλάθι του νοικοκυριού) και η έλλειψη θέρμανσης λόγω φτώχειας, θα χειροτερέψει την ήδη κακή υγεία και θα ισοπεδώσει ό,τι απέμεινε στο χώρο της δημόσιας υγείας, μετά τη στημένη χρεοκοπία.

Γιατί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ.. ανοίγει διά της πλαγιας οδού το δρόμο να καταλήγουν οι ασθενείς στα ιδιωτικά ιατρεία.

Με πρώτο και βασικό επιχείρημα τις μεγάλες λίστες αναμονής, οι οποίες μέσα στην πανδημία διογκώθηκαν και αναγκαστικά θα οδηγούν τους ασθενείς στις αγκαλες των ιδιωτικών δομών.

Κι όταν η υγεία γίνει εμπόριο η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της κι ο ασθενής την αξιοπρέπεια του όταν ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία τα απογευματινά χειρουργεία πλέον θα πληρώνονται από την τσέπη του ασθενούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι πρότινος αγαπημένη των καναλιών Ματίνα Παγώνη  αναφέρει πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων..των τμημάτων και των κλινικών. Ειδικά το άρθρο 10.

Κάθε γιατρός του ΕΣΥ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό να αλλάξει διότι θα υπάρχει πρόβλημα χρόνου, γιατί όλοι λειτουργούμε σαν ομάδα και κάθε γιατρός έχει πολλά να κάνει αναφέρει στη δήλωση της.

Η κυβέρνηση βεβαίως μπροστά στην ανασφάλεια των ανακατατάξεων της απλής αναλογικής το μόνο που θέλει είναι να προλάβει να εξυπηρετήσει δίχως να κρατάει τα προσχήματα τους ημετερους και για τον κόσμο.

ίσως να κάνει πρόβλεψη, για το κρεβάτι του νοικοκυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.