Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 2/10/2022, 4:40 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθησαν προχθές (30 Σεπτεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος, κατελήφθη ημεδαπή γυναίκα ως προσωρινά υπεύθυνη, να έχει θέσει σε λειτουργία 19 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν παράνομα τυχερά παίγνια, όπου συμμετείχαν ένας ημεδαπός άνδρας και μία αλλοδαπή γυναίκα.

Επίσης συνελήφθη ημεδαπός άνδρας, που χειριζόταν κεντρικό υπολογιστή (server) του καταστήματος, για τον έλεγχο των παράνομων τυχερών παιγνίων.

Από το κατάστημα κατασχέθηκαν 20 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και χρηματικό ποσό 2.125 ευρώ, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ημεδαπός άνδρας, ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.facebook.com/100064932091101/videos/618746873137198

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (1 Οκτωβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα και σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ωστόσο λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη. 

Στο όχημα διαπιστώθηκε να μεταφέρει συνολικά 10 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 2 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 29 Σεπτεμβρίου 2022 στο Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022,
με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων


Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και στις περιοχές Τούμπας, Τριανδρίας, Χαριλάου και Εύοσμο, πραγματοποίησαν οκτώ (8) στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:Ελέγχθησαν συνολικά εκατόν πενήντα δύο (152) ιδιοκτήτες ζώων και Βεβαιώθηκαν δεκαοκτώ (18) διοικητικά πρόστιμα, ύψους (300) ευρώ έκαστο, εκ των οποίων εννέα (9) για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και εννέα (9) για στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβε σε διάφορες περιοχές της πόλης:(6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Μεταξύ αυτών και 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος βραδινές ώρες χθες (01-10-2022) κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας να προβαίνει στην πώληση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Μενεμένης. Ο 27χρονος στην θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιμελώς κρυμμένα εντός γυψοσανίδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βάζο που περιείχε ποσότητα κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας, τα οποία ο δράστης είχε κρύψει προ της σύλληψης του.(6) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 37χρονου αλλοδαπού, μεσημβρινές ώρες χθες (01-10-2022) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρηματικού ποσού, τραπεζικών καρτών και κοσμημάτων

Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής χρηματικού ποσού, τραπεζικών καρτών και κοσμημάτων μεγάλης αξίας από την κατοχή 62χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, ο 44χρονος ως γνώριμος της παθούσας από ετών και εκμεταλλευόμενος της άσχημη ψυχολογική της κατάσταση απέκτησε οικειότητα με αυτήν και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της κατάφερε να αφαιρέσει από την τσάντα της 62χρονης το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.475) ευρώ και τρεις (3) τραπεζικές κάρτες, με μία εκ των οποίων αποπειράθηκε να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ ενώ στη συνέχεια κάνοντας χρήση έτερης κάρτας αφαίρεσε το ποσό των (120) ευρώ.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, ο 44χρονος με την πρόφαση της εύρεσης του χρηματικού ποσού εντός του οχήματός του μετέβη στην οικία της 62χρονης απ’ όπου, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας άνω των (15.000) ευρώ και ένα (1) ρολόι αντίκα μεγάλης αξίας.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των κοσμημάτων καθώς και το ρολόι, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λευκού Πύργου και Τούμπας - Τριανδρίας, συνολικά έξι (6) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα στις περιοχές κέντρου πόλης και Τούμπας στερεοφωνικά συγκροτήματα με ενισχυτές, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για παράνομη κατακράτηση και εκβίαση αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τριών αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και τη σύλληψη τριών δραστών.

Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς ηλικίας 18, 17 και 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για π αράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, ξημερώματα χθες (01-10-2022) εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς ανωτέρω Υπηρεσιών σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και απελευθερώθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της παράνομης κατακράτησης τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατόπιν αναζητήσεων εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας και συνελήφθησαν.

Οι δράστες μετερχόμενοι απειλές εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.