Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 9/9/2020, 8:24 μ.μ.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (8 Σεπτεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού συνεργού του, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, 30 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο ένας ημεδαπός εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο χώρο της φυτείας, που είχε μεταβεί νωρίτερα μαζί με τον συνεργό του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9,2 γραμμάρια κάνναβης.

Επίσης, κοντά στο χώρο της φυτείας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν, ιδιοκτησίας του δεύτερου ημεδαπού.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/343927767876105

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2022, προσποιούμενος τον έμπορο και με το πρόσχημα παραγγελίας προϊόντων, απέσπασε από επιχείρηση προϊόντα συνολικής αξίας 6.688 ευρώ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (8 Σεπτεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 12 αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων 3 ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε ευρώ και δηνάρια, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε κατασχέθηκε.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά δώδεκα (12) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς ειδικού συνεργείου ελέγχων του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνολικά πέντε (5) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα στις περιοχές κέντρου πόλης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, στερεοφωνικά συγκροτήματα με ενισχυτές, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (08-09-2022), 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, κατελήφθη ο παραπάνω στην Εγνατία Οδό (κόμβος Σοχού) να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εντός του οποίου επέβαιναν τρεις (3) αλλοδαποί, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν αποφάσεις με πολυετείς ποινές κάθειρξης και φυλάκισης

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (08-09-2022) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν 4 αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 8 μηνών και χρηματική ποινή 2.800 ευρώ για το αδίκημα της ληστείας, καθώς επίσης καταδικάστηκε και σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 6 μηνών, για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης κλοπής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές/ βραδινές ώρες χθες (09-09-2022) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις και στις περιοχές του Ευόσμου και Φιλαδέλφειας.

Συγκεκριμένα:Ελέγχθηκαν (186) άτομα και (5) οχήματα

Προσήχθησαν (43) άτομα και

Συνελήφθησαν (5) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νομίμων εγγράφων διαμονής στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με τη διανομή εντύπων

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023, θα διανείμει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης και του ευρύτερου Νομού Θεσσαλονίκης, έντυπα κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος.

Αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας κατά τη διανομή των εντύπων θα δίνουν συμβουλές και οδηγίες στους μαθητές και στους γονείς τους, σχετικά με την κυκλοφοριακή τους συμπεριφορά, ειδικότερα δε για τη χρήση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση τους με τους φωτεινούς σηματοδότες κλπ.

Σας γνωρίζουμε παρακάτω ορισμένα από τα σχολικά συγκροτήματα και μονάδες που θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω δράση:
3ο και 6ο Δ.Σ. Συκεών (Γεννηματά 10),
2ο, 3ο, 8ο, και 10ο Δ.Σ. Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη),
3ο Δ.Σ. Σταυρούπολης (Ναυαρίνου 1),
33ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 129),
3ο, 5ο ,9ο και 12ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58),
5ο Δ.Σ. Καλαμαριάς (Ανδραμυτίου 2),
29ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (Αναξιμάνδρου 77) και
17ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (Ανατολικής Θράκης 10).

Επίσης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον τομέα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, θα πραγματοποιεί εντατικούς προληπτικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία μεταφοράς τους.

Για το λόγο αυτό συγκροτούνται συνεργεία ελέγχου σχολικών λεωφορείων και λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, τόσο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι ενέργειες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής από Αξιωματικούς της Τροχαίας και με προληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους στα λεωφορεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές.

Στην προσπάθεια μας αυτή, ζητούμε τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των παιδιών και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Ειδικότερα απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες:

Να αναζητούν την πιο ασφαλή διαδρομή που πρέπει να ακολουθεί το παιδί τους για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του. Η πιο σύντομη διαδρομή δεν και η πιο ακίνδυνη.

Όταν καταλήξουν στην πιο ακίνδυνη διαδρομή, να την διανύσουν πολλές φορές με το παιδί τους, έτσι ώστε να αποτυπωθεί σωστά.

Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.

Να κρατούν πάντα από το χέρι το παιδί τους που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.

Να μάθουν στο παιδί τους ότι, ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου αριστερά και δεξιά.

Ιδίως τις βραδινές ώρες, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν στους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του παιδιού στο δρόμο.

Υπενθυμίζουμε επίσης στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των σχολικών ή των τουριστικών λεωφορείων που μισθώνονται με σκοπό τη μεταφορά μαθητών ότι θα πραγματοποιούνται συνεχείς τροχονομικοί έλεγχοι, καθ’ όλη τη σχολική περίοδο τόσο για τις υποχρεώσεις των οδηγών, όσο και για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων.

Τέλος ευχόμαστε «ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ», χωρίς τροχαία ατυχήματα, με την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντοτε στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

(

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.