Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 6/9/2022, 10:40 μ.μ.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (5 Σεπτεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια επιχείρησαν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το όχημα, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν άμεσα. 

Όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν στο όχημα έναντι χρηματικής αμοιβής, 8 αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί το προηγούμενο διάστημα από περιοχή των Αθηνών. Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ στις Σέρρες


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου και Ποροΐων, εξιχνιάσθηκαν κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε αγροτικές περιοχές των Σερρών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, μετέβαιναν με όχημα σε αγροτικές περιοχές των Σερρών, όπου παραβίαζαν μετασχηματιστές ρεύματος και αφαιρούσαν πηνία και καλώδια, με σκοπό το παράνομο όφελος.

Η εγκληματική τους δράση είχε ως αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή ρεύματος στα κοινοτικά αντλιοστάσια, με συνέπεια να εμποδίζεται η άρδευση αγροτεμαχίων και η ύδρευση των οικισμών.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 3 Ιανουαρίου έως 4 Αυγούστου 2022, διέπραξαν συνολικά 22 κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, από όπου αφαίρεσαν πηνία και καλώδια, με τη συνολική αξία της ζημίας που προκάλεσαν να υπολογίζεται στις 76.780 ευρώ.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως και πλήθος μεταλλικών τμημάτων από μετασχηματιστές, που εντοπίσθηκαν στην οικία του ενός από τους ημεδαπούς.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη που δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο της Ομάδας ΔΙΑΣ Σερρών

Μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άνδρες, που δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο στις Σέρρες και εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες (5 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα στις Σέρρες, σε αστυνομικό έλεγχο που επιχείρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο όχημα που επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε σε μοτοσυκλέτα των αστυνομικών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός.

Στη συνέχεια, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσπάθησαν να διαφύγουν προς την περιοχή της Θεσσαλονίκης ακολουθούμενοι από αστυνομικούς των Σερρών, ενώ στη διαδρομή έσπασαν τις μπάρες δύο σταθμών διοδίων.

Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, το όχημά τους εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο. Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, προσέκρουσαν εκ νέου σε όχημα αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που είχαν προστρέξει, χωρίς όμως να καταφέρουν να διαφύγουν, καθώς ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο αλλοδαποί μετέφεραν με το εν λόγω όχημα και αποβίβασαν στις Σέρρες, 5 αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε περιοχή των Σερρών.

Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 100 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (5 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 4ης Σεπτεμβρίου, αφαίρεσε από την κατοχή ημεδαπής γυναίκας μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 1.000 ευρώ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (5 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 46,5 γραμμαρίων. Επίσης στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15,5 γραμμάρια κάνναβης.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 38χρονος για ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων

Συνελήφθη χθες (05-09-2022) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, έπειτα από σχετική καταγγελία, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 38χρονος, ξημερώματα χθες, στην περιοχή των Κυμίνων, εισήλθε στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν η ανήλικη ανιψιά του και μία ακόμη ανήλικη και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της τελευταίας.

Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, μέσα Αυγούστου εισήλθε στο δωμάτιο της ανιψιάς του και ενήργησε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής της 86ης Δ.Ε.Θ.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής της «86ης Δ.Ε.Θ.» και του « The 2 nd Thessaloniki Metropolitan Summit », των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Το Σάββατο (10-9-2022), από ώρα 15:00 σταδιακά – ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση τους δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης :
Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ,
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου,
Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος,
Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου,
Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της,
Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της,
Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της,
Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας,
Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της και
Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

β. Από την 06:00 ώρα της Παρασκευής (9-9-2022) μέχρι και την 18:00 ώρα της Κυριακής (11-9-2022) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της,
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου,
Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης,
Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.,
Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και
Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ.Δημητρίου.

γ. Από την 15:00 ώρα της Πέμπτης (8-9-2022) μέχρι και την 18:00 ώρα της Κυριακής (11-9-2022) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης στις οδούς:Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Από ώρα 15:00 του Σαββάτου (10-9-2022) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.


Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με σημερινή συγκέντρωση στο Α.Π.Θ. 

Σήμερα το πρωί, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία εκατόν πενήντα (150) περίπου ατόμων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και αυτόνομων σχημάτων, περί τις 13.05, ομάδα εκ των συγκεντρωθέντων εισήλθε αιφνιδίως στο κεντρικό κτίριο Διοίκησης, προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου.

Σημειώνεται πως όλοι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ, ύστερα από προηγούμενη επικοινωνία με τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις οικείες Πρυτανικές Αρχές.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούνται ήδη επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.