Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Γιώργος Αναστασιάδης: Νομός Κιλκίς SOS

Υπογράφει ο Γιώργος Αναστασιάδης
Με βάση την παραδοχή ότι η μεταβολή του πληθυσμού μιας περιοχής αποτελεί σε ένα βαθμό δείκτη οικονομικής ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής, τότε από την τελευταία απογραφή προκύπτει ότι η κατάσταση στο νομό Κιλκίς είναι τουλάχιστον τρεις φορές χειρότερη από την ούτως ή άλλως κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύνολο της χώρας. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο πληθυσμός του νομού μειώθηκε κατά 12.2% την τελευταία δεκαετία τη στιγμή που ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 3.5% στην ίδια αυτή δεκαετία.

Οι παραπάνω αριθμοί έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν αυτό που από άκρου εις άκρον του νομού μας αντιλαμβάνονται όλοι οι κάτοικοι του. Από το λεκανοπέδιο των Μουριών μέχρι τη Δημοτική ενότητα Γαλλικού και από την Ποντοκερασιά μέχρι τα Μεγάλα Λιβάδια, όλοι οι πολίτες του νομού διαπιστώνουν ιδιαιτέρως έντονα τα τελευταία χρόνια ότι ο νομός υπολείπεται και υστερεί δραματικά στην εξέλιξη του σε σχέση με το σύνολο της χώρας.

Είναι προφανές ότι η πορεία αυτή οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας και σε οικονομικό μαρασμό της πλειοψηφίας των κατοίκων του νομού μας. Συνεπώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά μόνο η ανατροπή των σημερινών δεδομένων που οδηγούν σε ένα ακόμη χειρότερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας και η αντιστροφή της πορείας μαρασμού που έχει πάρει ο τόπος μας.

Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί να γίνει μόνο εάν το σύνολο των ασκούντων πολιτική εξουσία του νομού μας κάτσει σε ένα τραπέζι συνεννόησης και συμφωνήσει επί μιας ''Χάρτας Δράσεων και Παρεμβάσεων'' που πρέπει να υλοποιηθούν στο νομό ώστε αυτός να ανακάμψει και όχι μόνο να συμβαδίζει με την πορεία της χώρας αλλά, γιατί όχι, να είναι στην πρωτοπορία της οικονομικής της ανάπτυξης.

Πιστεύω βαθιά ότι ο νομός Κιλκίς μπορεί να πετύχει το στόχο αυτό εάν αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό:

-Η γειτνίαση με το πολεοδομικό συγκρότημα της θεσσαλονίκης με τις βασικές υποδομές του (αεροδρόμιο, λιμάνι) καθώς και με τη δυνητική αγορά του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων.

-Η ύπαρξη ορεινών και ημιορεινών εκτάσεων με βοσκοτόπους για τη δυναμική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

-Το πλούσιο υδάτινο δυναμικό της περιοχής μας για τη σημαντική υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.

-Η ύπαρξη βιομηχανικών πάρκων και ζωνών και η υφιστάμενη κουλτούρα μεταποιητικής παραγωγής ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού του νομού μας.

-Το πλούσιο πολιτιστικό και πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας.

-Τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας σε συνδυασμό με την ύπαρξη ιδιαίτερα σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

-Τα σπουδαία αξιοθέατα μας τα οποία συγκεντρώνονται ως επί το πλείστον στον ορεινό όγκο του Πάικου, στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης και στον ορεινό όγκο των Κρουσσίων αλλά και την σχετικά πρόσφατη εμπειρία ιαματικού τουρισμού στην περιοχή της Ξυλοκερατιάς - Πικρολίμνης.

Η αναμόρφωση του νομού μας με βάση τους παραπάνω άξονες απαιτεί τη συνεχή υποστήριξη της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας και έχει κατά μείζονα λόγο χαρακτήρα αυτοδιοικητικής παρέμβασης. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται συνεννόηση όλων των ασκούντων πολιτική εξουσία στο νομό μας, ώστε με συνεχή συντονισμό και κοινή προσπάθεια κάθε δράση με βάση την αντίστοιχη ωριμότητα της να προχωρά στην ολοκλήρωση των επιμέρους σταδίων (μελέτες, εξασφάλιση απαιτούμενων πόρων, αδειοδοτήσεις, κλπ) και την υλοποίηση της.

6 σχόλια:

  1. Σωστός ο κύριος Αναστασιάδης , αναγνωρίζει ορθά τα πλεονεκτήματα του νομού μας , που άλλοι τα θεωρούν ως μειονεκτήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγια.

      Διαγραφή
  2. Απλώς αυτοί οι τύποι και κυρίως το απόκομμα τους δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία.Οσον αφορά για το αν κυβερνήσουν αυτό ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δε στέκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβες καλά φίλε μου η ΓΝΩΜΗ κατ’εντολη κάποιου έσβησε το σχόλιο μου για τη βία και νοθεία του Πολυκάστρου επειδή αναρωτήθηκα αν εκτός από τον Παραστατιδη σε αυτό το φιάσκο είχε συμμετοχή ο Αναστασιαδης. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Αυτή είναι η ελευθερία λόγου που υποστηρίζει. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες και τίποτε άλλο. Τους ενδιέφερε να μη μαθευτεί που ψήφισαν παραπάνω από όσοι ήταν εγγεγραμμένοι (έτσι όπως καταλάβαμε).

      Διαγραφή
    2. Το κατάλαβα.Οι δήθεν υπερασπιστές της δημοκρατίας , αυτοί που μας χρεοκόπησαν που ακόμη και σήμερα πληρώνουμε τα αισχη τους(χρηματιστήριο, Ίμια,μίζες,κρυφά ελλείμματα ,είσοδο στο ευρώ με πλαστά στοιχεία κτλ) πάντα έτσι ήταν το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο σήμερα.ευτυχως που δεν κυβερνούν τώρα ούτε νερό δε θα είχαμε

      Διαγραφή
  3. Κι εσυ από το ΣΥΡΙΖΑ ήρθες στο ΠΑΣΟΚ όταν αυτό ξεφούσκωσε; Αν είσαι παλιός πάω πάσο. Αλλιώς να πας με τον Παραστατιδη που έγλειφε το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επέστρεψε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.