Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 2/8/2022, 5:38 μ.μ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών
Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούταν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί άνδρες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα τους τελευταίους μήνες, αποτελούσαν μέλη κυκλώματος που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, παραλάμβαναν με οχήματα αλλοδαπούς από τη μεθόριο του Κιλκίς, τους μετέφεραν προσωρινά σε οικίες που χρησιμοποιούσαν στην Ημαθία και στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε λεωφορεία ή τρένα με προορισμό την Αττική. Κατά την μεταφορά των αλλοδαπών χρησιμοποιούσαν και όχημα ως προπομπό, για να αποφεύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, το απόγευμα της 31ης Ιουλίου 2022, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, μέλη του κυκλώματος, διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα, σε 4 αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν σε περιοχές της Ημαθίας, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα μεταφέροντας τους αλλοδαπούς και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν ακόμη ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός που απασχολούσε σε εργασίες μη νόμιμους αλλοδαπούς και επέτρεπε να μένουν προσωρινά σε καλύβα ιδιοκτησίας του. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ημεδαπός συνεργός τους.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 2 οικίες και την καλύβα που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές της Ημαθίας, όπου εντοπίσθηκαν επιπλέον 7 αλλοδαποί που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και ανέμεναν την περαιτέρω προώθησή τους.

Επίσης βρέθηκαν στην κατοχή τους και στις παραπάνω οικίες και κατασχέθηκαν:

· 6 διαβατήρια αλλοδαπών,

· 11 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim),

· 6 κινητά τηλέφωνα και

· χρηματικό ποσό των 570 Ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα παραπάνω δύο οχήματα, ως μέσα μεταφοράς των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Βέροιας.

Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν, απογευματινές ώρες χθες (01-08-2022) σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν πλην όμως τα δύο άτομα που επέβαιναν το ακινητοποίησαν και αποπειράθηκαν να διαφύγουν πεζή.

Ο οδηγός και συνοδηγός του οχήματος οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 17 (οδηγός) και 34 (συνοδηγός) ετών ενώ για το όχημα στο οποίο επέβαιναν είχε δηλωθεί κλοπή στις Σερβικές Αρχές στις 22-07-2022.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης για την προαναφερθείσα κλοπή πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία που διαμένει ο 34χρονος στην περιοχή της Τούμπας όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν δεκαέξι (16) αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) ήταν παράτυποι μετανάστες.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι ο 17χρονος ως ο οδηγός – διακινητής μετέφερε, προ δύο ημερών περίπου, με το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Θεσσαλονίκη τους αλλοδαπούς ενώ ο 34χρονος, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα με την οικογένεια του, τους παρείχε κατάλυμα και τροφή έναντι χρηματικού ποσού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας, εγκληματική οργάνωση και κλοπή, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη (2) ατόμων για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02-08-2022), εντόπισαν στην περιοχή του Πανοράματος, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 18χρονο αλλοδαπό και συνοδηγό 19χρονο ομοεθνή του, οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάθμευσης που τους έγινε και ανέπτυξαν ταχύτητα παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, μετά από πρόσκρουση σε μεταλλική πόρτα εργοταξίου, ενώ οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλαν.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι (6) ατόμων, τρεις εκ των οποίων βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών, στερούμενοι άπαντες ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.