Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 23/8/2022, 01:42 μ.μ.

Σύλληψη ατόμου για διακίνηση ναρκωτικών
Ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη πρωινές ώρες προχθές (21-08-2022) έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Πρόκειται για 45χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλβης, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος εντοπίσθηκε να κινείται με το όχημα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν 1 δέμα κάνναβης συνολικού βάρους 302,70 γραμμαρίων και 1 μικρόδεμα κοκαΐνης βάρους 9,80 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 37χρονου

Εξιχνιάστηκε έπειτα από τις άμεσες προανακριτικές ενέργειες του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα χθες (22-08-2022).

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 28, 26 και 23 ετών, ένας (1) εκ των οποίων συνελήφθη, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 22-08-2022 στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δύο (2) εκ των παραπάνω επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας, για άγνωστο λόγο, στον 37χρονο, ενώ ο έτερος συνεργός πυροβόλησε εναντίον του, τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ευόσμου από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 26χρονος, o οποίος θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ο τραυματίας παρελήφθη από σταθμό ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των έτερων δύο συνεργών.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις καταστημάτων που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο σε Σέρρες, Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν 7 κλοπές οχημάτων και 11 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, που έγιναν τον Νοέμβριο του 2021 σε περιοχές των Σερρών, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι 2 προαναφερόμενοι άνδρες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Δρώντας κυρίως τις νυχτερινές ώρες και χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, πήγαιναν σε καταστήματα και επιχειρήσεις και με διαρρηκτικά εργαλεία (βαριοπούλα, μεταλλικό λοστό κ.α.) παραβίαζαν τις εισόδους και αφαιρούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 8 έως 22 Νοεμβρίου 2021 διέπραξαν:8 διαρρήξεις σε περιοχές των Σερρών,

2 διαρρήξεις σε περιοχή της Καβάλας,
1 διάρρηξη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και
6 κλοπές αυτοκινήτων και 1 κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας σε περιοχές των Σερρών.

Μάλιστα το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2021 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πυρκαγιά στο ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη προχθές (21 Αυγούστου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 11,3 γραμμαρίων.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη 
προχθές  (21 Αυγούστου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας διέρρηξε κατάστημα από όπου αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα και χρηματικό ποσό.

Άμεση σύλληψη δύο ατόμων για ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών

Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων για ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 25 και 20 ετών (άντρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες προχθές (21-08-2022) ο 25χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου εισήλθε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του υπαλλήλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.822,45 ευρώ.

Ακολούθως επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα όπου τον ανέμενε η 20χρονη συνεργός του και επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως εντοπίσθηκαν σε κοντινή απόσταση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθησαν.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι ο 25χρονος ξημερώματα της ίδιας ημέρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Ανάληψης το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και διάφορα προϊόντα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό από το κατάστημα τυχερών παιχνιδιών , το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και η μοτοσικλέτα, ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τον τόπο τέλεσης της ληστείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμέτοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.