Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Στα πλαίσια εορτασμού της του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της τοπικής Πανήγυρης καθώς και του Επετειακού έτους συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος για το τριήμερο 13,14 & 15.8.2022 έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις με γενικό θέμα: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ», οι οποίες θα γίνουν εμπρός από την έδρα του και στον κεντρικό δρόμο του οικισμού και αφορούν:

Α. 13.8.2022 Αφιέρωμα με θέμα: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ». Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση συνοπτική σε stands των όσων διαδραματίσθηκαν στη Μικρασία και στον Ελλαδικό χώρο την περίοδο 1916 – 1923 και σε γραπτό λόγο και σε φωτογραφικό υλικό. Την ξενάγηση στα stands κάνει η υπεύθυνη Λόγου του Συλλόγου κ. Θεοδωρίδου Θεοδώρα, η οποία θα παρουσιάσει σύντομα όλη την ιστορία του Μικρασιατικού Ζητήματος.

2. Ομιλία της Φιλολόγου και Πολιτικής Επιστήμονος κ. Σοφίας Μεσίγκου με θέμα: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΙΑ».

3. Πεζογραφικά και ποιητικά κείμενα καθώς και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων θα παρουσιαστούν από τους: Σόνια Κούρλιου. Ανέστη Αγαθαγγελίδη, Βασίλειο Σταμπολίδη, Ιωσήφ Αλμασίδη & Πατέρα Γεώργιο Παντελίδη.

4. Μικρασιατικά τραγούδια από τους Μουσικούς: Μανώλη Δεβετζή: τραγούδι, Πάνο Ηλιάδη : βιολί, Βλαδίμηρο Θεοδωρίδη: Μπουζούκι, Χρήστο Γεωργό: Μπουζούκι, Γιάννη Μαυροματίδη: ούτι.

Όλη η παρουσίαση θα συνοδεύεται από πλουσιότατο οπτικό υλικό.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης ενώ την όλη οργάνωση – κείμενα – επιμέλεια stands έχει η υπεύθυνη Λόγου κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου.

Στους προσκεκλημένους προβλέπεται η παροχή της δέουσας φιλοξενίας.

Β. 14.8.2022 Παραδοσιακός ετήσιος χορός του Συλλόγου με αναφορές στην Ιστορία του οικισμού και τις δραστηριότητες του Συλλόγου την 14η Αυγούστου, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ναό.

Γ. 14 & 15.8.2022 Παροχή φιλοξενίας ( εδέσματα – αναψυκτικά) στους προσκυνητές του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου μετά από τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την πρωινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία αντίστοιχα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.