Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 31/7/2022, 6:24μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη 
προχθές (29 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 41,5 γραμμαρίων.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθές (29 Ιουλίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που έγινε σε όχημα που οδηγούσε και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, διαπιστώθηκε να μεταφέρει συνολικά 8 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Μάλιστα οι 5 από τους παραπάνω βρίσκονταν στο χώρο των επιβατών του οχήματος και οι υπόλοιποι 3 ήταν στον χώρο των αποσκευών. Επίσης προέκυψε ότι για το προαναφερόμενο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 27 Ιουλίου 2022 στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, από αστυνομικούς ομάδας “Ζ” της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν εντοπίστηκε να μεταφέρει παράνομα αλλοδαπούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει αγνόησε φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και αφού παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες, κινήθηκε αντίθετα σε οδό όπου προσέκρουσε σε υπηρεσιακό όχημα, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ενώ προκάλεσε φθορές και σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Στο σημείο προσήλθε άμεσα και σταθμός της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιληφθεί στο κομμάτι αρμοδιότητάς της.

Εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν επτά (7) αλλοδαποί, τρείς (3) από αυτούς στον χώρο αποσκευών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος μεταφοράς.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

Μέτρα για την προστασία πολιτών από την ηχορύπανση και κατ’ επέκταση τη διατάραξη κοινής ησυχίας


Η αυξημένη πληθυσμιακή συγκέντρωση στις πόλεις και η άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων, έχει αναπόφευκτα υποβαθμίσει, ποικιλοτρόπως, το αστικό περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, εισάγοντας ως σοβαρή ενόχληση, τον θόρυβο.

Με στόχο, λοιπόν, τη μείωση της στάθμης θορύβων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης ενεργεί ηχομετρήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι είναι συστηματικοί, διενεργούνται καθ΄όλο το 24ωρο και σε εβδομαδιαία βάση.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, κατά το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν, σε ισάριθμα καταστήματα, στερεοφωνικά συγκροτήματα, μουσικά όργανα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατά περίπτωση, με ενισχυτή, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η Δημόσια υγεία των πελατών και να διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (16) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαέξι (16) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(1) άτομο για περίπτωση ληστείας. Πρόκειται για 19χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 24χρονο ημεδαπό κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά της οικίας του. Ο παθών μετέβη για τις πρώτες βοήθειες σε Κέντρο Υγείας.

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(1) άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για πλαστογραφία και αναβολικές ουσίες.

(2) άτομα για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

(1) άτομο διότι κατείχε αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.

(1) άτομο, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραβίαση σφραγίδας Αρχής.

(5) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.