Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Ακούει κανείς; (4/6/2022)

Παρεμβαίνει ο Θεόφιλος Γουλτίδης 
Τα τελευταία χρόνια, μετά την έξαρση των δυσάρεστων φαινομένων εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής (πυρκαγιές, πλημμύρες, ακραίες θερμοκρασίες, κ. λ. π. ), όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Στην περιφέρειά μας γίνονται καμπάνιες συνήθως από διάφορα σχολεία για την αναγκαιότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Ο Δήμος τοποθέτησε ειδικούς μπλε κάδους για τη συλλογή του ανακυκλώσιμου υλικού, αλλά απέτυχε παταγωδώς γιατί δεν έπεισε ούτε τον εαυτό του για τις προθέσεις του. Γιατί:

Α. Δεν έκανε ποτέ συστηματική ενημέρωση των δημοτών για τη σοβαρότητα του θέματος. Έτσι πολλοί δημότες χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους όπως τους κοινούς.

Β. Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω έλλειψης ενημέρωσης και κυρίως ελέγχου, ανακατεύουν το υλικό των μπλε κάδων με τα απορρίμματα των πράσινων, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Γ. Στο Δήμο τελικά γίνεται ανακύκλωση ή όλο το σκηνικό είναι μια πομφόλυγα για τα μάτια του κόσμου; Επιβάλλεται άμεσα μια πειστική και τεκμηριωμένη απάντηση στα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα. Κατ’ αρχήν γίνεται ανακύκλωση; Σε ποιο εργοστάσιο επεξεργασίας ανακυκλώσιμων μεταφέρεται το υλικό; Ποια τα μέχρι σήμερα οφέλη, αν υπάρχουν, από την ανακύκλωση;

Για να φτάσουμε κάποτε σε μια πράσινη πόλη, όπου θα χρησιμοποιούμε ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον πρέπει ν’ αρχίσουμε από το μηδέν. Με σοβαρότητα λοιπόν, συνέπεια και συνέχεια ας ασχοληθούμε με την ενημέρωση των πολιτών κι όλων των απασχολουμένων με την ανακύκλωση, σχεδιάζοντας ένα λαμπρό μέλλον για την πόλη που αγαπάμε.

2. Πολλές φορές κι εγώ κι άλλοι συμπολίτες μας έχουμε αναφερθεί στην αναρχία που επικρατεί στην οδική συμπεριφορά στην πόλη μας, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Οι κρετίνοι συνεχίζουν ανενόχλητοι να καβαλούν το αμάξι ή τη μηχανή μεγάλου ή μικρού κυβισμού και γαία πυρί μιχθήτω. Διπλοπαρκαρίσματα και καμιά φορά τριπλοπαρκαρίσματα, προσπεράσματα μέσα στην πόλη παραβιάζοντας διπλές γραμμές, μαρσαρίσματα σε όλες τις ώρες, ήχος μουσικής στη διαπασών κ. λ. π. Για όλους αυτούς που θεωρούν το βολάν προέκταση του μορίου τους, θα ξυπνήσει ποτέ κανείς; 

Επιτέλους το γραφείο συγκοινωνιών ας ξαναδεί τα θέματα της σήμανσης και των μονοδρομήσεων κι οι αρμόδιοι ας σκεφτούν ότι οι ψήφοι των κρετίνων είναι απείρως λιγότερες από τις ψήφους των θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.