Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 28/6/2022, 11:11 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (27 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε να μεταφέρει σε όχημα 10 αλλοδαπούς άνδρες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2021, ενεργώντας μαζί με συνεργούς τους, με το πρόσχημα πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασαν από ημεδαπό άνδρα χρηματικό ποσό 300 ευρώ, ως δήθεν προκαταβολή για την αγορά του οχήματος. Επίσης προσπάθησαν να πείσουν τον παθόντα να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.480 ευρώ, με πρόφαση την έκδοση τιμολογίου από την αγορά του παραπάνω οχήματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν το εν λόγω χρηματικό ποσό.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (27 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 26ης Ιουνίου, παραβίασε αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσε εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 500 ευρώ, τα οποία εντοπίσθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Από το πρωί της 24ης Ιουνίου 2022 έως και σήμερα 28 Ιουνίου 2022 το πρωί, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10.150 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 2.780 παραβάσεις, από τις οποίες:
1.036 για υπερβολική ταχύτητα,
86 για στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών κ.α.,
64 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
53 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
49 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
44 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
35 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
29 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
16 για αντικανονικό προσπέρασμα,
14 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
6 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
6 για φθαρμένα ελαστικά,
5 για αντικανονικούς ελιγμούς και
1.337 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν συνολικά 119 οχήματα, από τα οποία 58 Ι.Χ.Ε., 27 Ι.Χ.Φ.- Δ.Χ.Φ. και 34 δίκυκλα οχήματα.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή ατόμων σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας για υπόθεση που αφορά σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και για την οποία έχει ήδη συλληφθεί, στις 10-03-2022, 67χρονος ημεδαπός (σχετικό το από 11-03-2022 δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας), αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών διαπίστωσαν ότι, ο προαναφερόμενος άντρας, από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022, προμηθευόταν, κατείχε και διακινούσε κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών λάμβανε χώρα, κατά κύριο λόγο, κοντά στην οικία του, αλλά και σε προσυμφωνημένα σημεία συνάντησης υπαίθριων χώρων.

Σε διακόσιες ενενήντα μία (291) περιπτώσεις, είτε απευθείας, είτε με τη μεσολάβηση τεσσάρων ατόμων, τα στοιχεία τριών εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, διέθεσε προς πώληση ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους τουλάχιστον (631,5) γραμμαρίων.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι, έπειτα από μεσολάβηση ημεδαπού άντρα, ο 67χρονος προμηθεύτηκε τρία (3) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ακόμη, εξακριβώθηκε και η αυτοτελής δράση ενός εκ των τριών ταυτοποιημένων συνεργών του και συγκεκριμένα 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος σε είκοσι δύο (22) περιπτώσεις, πούλησε ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους τουλάχιστον (29,6) γραμμαρίων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη δύο ατόμων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελλόμενης υπόθεσης

Πρωινές ώρες χθες (27-06-2022), 44χρονη ημεδαπή γυναίκα μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά όπου παρέδωσε ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού θέσης ( GPS ), την οποία εντόπισε ηλεκτρολόγος κάτω από το τιμόνι, βιδωμένη στα καλώδια της μίζας, σε έλεγχο οχήματος που χρησιμοποιούσε η ίδια και είχε τοποθετηθεί εν αγνοία της.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης , διενεργήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “ BOOKER ” σε οικία 45χρονου ημεδαπού, με τον οποίο διατηρούσε σχέση κατά το παρελθόν και διέκοψε καταγγέλλοντας απειλές εναντίον της ίδιας, αλλά και της κόρης της.

Κατά την έρευνα, που ήταν παρών τόσο ο εν λόγω άντρας όσο και 41χρονη φίλη του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε έπιπλα και οικοσυσκευές:
ναρκωτικά δισκία,
μικροδέματα κάνναβης,
τρίφτης – σπαστήρας,
(13) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,
Νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα καπνού και
Συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Συνελήφθησαν ο 45χρονος άντρας και η 41χρονη φίλη του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, σχετική δικογραφία.

Συλλήψεις ατόμων για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημεριανές ώρες χθες (27-06-2022), εντόπισαν σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς.

Ειδικότερα , στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος διοδίων Ανάληψης εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με οδηγό 51χρονο ημεδαπό, με το οποίο μετέφερε πέντε (5) αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στη δεύτερη περίπτωση , εντός πόλης, εντοπίστηκε όχημα ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από ακινητοποίηση του αυτοκινήτου και πεζή καταδίωξη, συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός οδηγός, ενώ διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά ομοεθνή του.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Μυγδονίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν ληστεία και περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς εξιχνίασαν ληστεία και τρείς (3) περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά τα έτη 2020 και 2021.

Συγκεκριμένα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία είχαν συγκροτήσει ομάδα προκειμένου να προβαίνουν σε διαρρήξεις οχημάτων και ληστείες, κατά περίπτωση. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η συλλογή πληροφοριών για την οικονομική κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους και η επιλογή ατόμων που συνήθιζαν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπρόσθετα, φρόντιζαν να γνωρίζουν και να κινούνται στην ίδια περιοχή, ώστε να επιλέγουν τα καταλληλότερα σημεία προσέγγισης, απόκρυψης και διαφυγής. Εναλλάσσοντας ρόλους, διέπραξαν μία ληστεία, μία απόπειρα κλοπής και μία κλοπή, ενώ η λεία τους ξεπερνά τις (45.000) ευρώ.

Επιπλέον, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για περίπτωση κλοπής, καθώς προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ εισήλθαν σε διαμέρισμα ημεδαπής γυναίκας, απ’ όπου αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό και λίρες.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων οχημάτων που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης νεαρός ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Απρίλιο του 2022, μαζί με συνεργό του τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, διέρρηξαν πέντε (5) οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των κατόχων τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη Διεθνώς Διωκόμενο Πρόσωπο

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών και οι επισταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου, απογευματινές ώρες χθες (27-06-2022), στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην περιοχή της Νικόπολης.

Πρόκειται για 33χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές Κύπρου για διάρρηξη κατοικίας και κλοπή αντικειμένων, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνάει τις (80.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (22) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι δύο (22) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.

(2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
(1) άτομο για απόπειρα ληστείας.
(2) άτομα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και
(14) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.