Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Με την ταινία «Ευτυχισμένα 140» ξεκινα το Θερινό Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες τα θερινά τα σινεμά νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν, μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά…»

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ήρθε η ώρα να ξανανταμώσουμε κινηματογραφικά αγαπημένοι/ες φίλοι/ες και μέλη της Τέχνης. Και αυτό το καλοκαίρι οι πολιτιστικοί και ψυχαγωγικοί δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό (απέναντι από την Πινακοθήκη της Τέχνης, (Τηλ.: 6946253961) όπου σας υποσχόμαστε καλό κινηματογράφο με τις πιο τρελές κωμωδίες, τα πιο ρομαντικά φίλμ, κοινωνικές κινηματογραφικές προσεγγίσεις και μυστήριο με ψηφιακή εικόνα HD και ήχο DOLBY STEREO.

Νύχτες με φεγγάρι, αστέρια, με μυρωδιές από αγιόκλημα και βασιλικούς, ελαφρύ αεράκι, κρύα μπυρίτσα, δροσεροί χυμοί, σνακ και υπέροχες ταινίες στο θερινό σινεμαδάκι της ΤΕΧΝΗΣ.

Και πώς αλλιώς, αφού το καλοκαίρι είναι απόλυτα συνυφασμένο με το θερινό σινεμά και τα θερινά σινεμά απόλυτα συνυφασμένα με μυρωδιές, αναμνήσεις, τραπεζάκια, ερωτικά ραντεβού, γέλια, κρυφά φιλιά, αγκαλιές, καλοκαιρινές φεγγαράδες.

Το φετινό ξεκίνημα μας έχει μια ιδιαιτερότητα.

Η Τέχνη Κιλκίς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Ισπανίας και την Ισπανική πρεσβεία στην Ελλάδα, ξεκινά τις καλοκαιρινές προβολές στο θερινό σινεμά στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό με την προβολή της ισπανικής ταινίας, «Ευτυχισμένα 140»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Έτσι επιλέξαμε να σας υποδεχθούμε για να ξεκινήσουμε το κινηματογραφικό καλοκαιράκι μας.

Η ταινία πραγματεύεται με χιούμορ και ειρωνεία ερωτήματα που αφορούν το ρόλο του χρήματος στην ανθρώπινη ευτυχία και την επίδραση του στις ανθρώπινες σχέσεις φιλικές, οικογενειακές, ερωτικές, συνηθισμένες ή πρωτότυπες, καθαρές ή σκοτεινές. Ένα πάρτι γενεθλίων μετά από ένα τυχαίο γεγονός μετατρέπεται σε πεδίο μάχης όπου δοκιμάζονται ηθικές αρχές, εκτίθενται και αντικρούονται φιλοδοξίες, φιλίες, κρίσεις μέσης ηλικίας, οικογενειακοί δεσμοί, ανεκπλήρωτες επιθυμίες και ανάγκες, ανοιχτές πληγές από το παρελθόν, φόβοι και συναισθηματικές ανησυχίες.

Η Έλια κλείνει τα 40 και για να το γιορτάσει συγκεντρώνει, φίλους και συγγενείς, με έξοδα πληρωμένα από την ίδια, σε ένα πολυτελές παραθαλάσσιο σπίτι στα Κανάρια νησιά. Είναι όλοι εκεί. Οι φίλοι, η αδερφή, ο ανιψιός της, ο ισόβιος έρωτάς της με την κοπέλα του. Ένας δικηγόρος, ένας κτηνίατρος, ένας εκατομμυριούχος, κάποιοι ιδιοκτήτες ενός μοντέρνου εστιατορίου, μια ηθοποιός, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αλλά αποτυχημένος μουσικός, καθένας με τις ιστορίες του, κάποιες ενδιαφέρουσες, άλλες όχι. Όλα καλά και χαριτωμένα όπως ταιριάζει στις γιορτές. Μέχρι που η πρωταγωνίστρια, μετά από έναν γύρο εξομολογήσεων με τις οποίες όλοι οι καλεσμένοι αποκαλύπτουν την πραγματική τους κατάσταση, θα ανακοινώσει ότι έχει κερδίσει 140 εκατομμύρια ευρώ στο EuroMillion και διακριτικά θα αποκαλύψει τις κρυφές της προθέσεις.

Η ανακοίνωση αφήνει αρχικά τους πάντες άφωνους. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα βαραίνει κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής.

Η ιδέα που έχουμε για την ευτυχία, οι τοξικές σχέσεις που συχνά δημιουργούνται σε κάθε ανθρώπινη ομάδα, η φιλία αποκαλύπτονται από την σκηνοθέτη και την ομάδα της σε βάθος.

Οικογενειακές συγκρούσεις, χαρακτήρες με προβλήματα, ανασφάλειες και ανησυχίες για την εύθραυστη ζωή μας ή τις αντοχές της φιλίας που υποβάλλεται σε ακραίες πιέσεις. Και όλα αυτά με ένα δικό της ρεαλιστικό και ενδιαφέροντα τρόπο που εμπλέκει το θεατή και σχεδόν τον αναγκάζει να πάρει θέση στη σύγκρουση που εξελίσσεται στην οθόνη.

Ένα σπουδαίο καστ υποστηρίζει με απόλυτη επάρκεια τους ρόλους του..

Συμμετέχουν σε αυτό κάποιοι από τους καλύτερους ισπανόφωνους ηθοποιούς όπως η υπέροχη Μάριμπελ Βερντού, για την οποία η σκηνοθέτης και ο συν- σεναριογράφος της Σάντος Μερσέρο έχουν δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Βραβεία:

Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τούρια της Βαλένθια και Καλύτερου Σεναρίου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Τουλούζη και 8 Υποψηφιότητες σε Διεθνή φεστιβάλ

Ισπανία, κομεντί-θρίλερ

Σκηνοθεσία: Γκρασία Κουερεγιέτα

Σενάριο: Γκρασία Κουερεγιέτα, Σάντος Μερσέρο

Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μάριαν Αλβάρεζ, Βλάνκα Ροντρίγκεζ, Γκινές
Γκαρσία Μιλάν, Έντουαρντ Φερνάντεζ, Νόρα Νάβας, Άλεξ Ο Ντόχερτι,
Μάρκος Ρούιζ, Μάριμπελ Βερντού

Διάρκεια: 98’

Στα ισπανικά με ελληνικούς υποτίτλους.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε από καρδιάς την εταιρία KLΕEMAN και την εταιρία «ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ για τη στήρική τους.







.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.