Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

"Όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά στο Κιλκίς... τα ίδια μένουν"

Υπογράφει η Χρύσα Καριπίδου

Πρόεδρος Ομάδας Παρέμβασης Κιλκίς

Πριν από τρία περίπου χρόνια, σε μια προσπάθεια παρέμβασης στο δημόσιο διάλογο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου επισημάναμε τα σημαντικότερα, κατά την άποψή μας, προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες επισημάνσεις μας ισχύουν και σήμερα και ουσιαστικά, πέρα από ελάχιστες μικροβελτιώσεις, τα προβλήματα παραμένουν, αναζητώντας λύση.

Θα αναφέρουμε το παράδειγμα των βασικών υποδομών, όπως:

Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη

Η αναβάθμιση του τμήματος σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης − Κιλκίς μέχρι τη ΒΙΠΕ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί όλη η περιοχή του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Κιλκίς, από γραμμές προαστιακού σιδηροδρόμου

Η κατασκευή των δύο περιφερειακών οδών της πόλης του Κιλκίς (Βόρειας και Νότιας)

Η επέκταση των πεζοδρομήσεων, μεταξύ των οποίων και η πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού 21ης Ιουνίου, μεταξύ Σόλωνος και Καπέτα

Η μεταφορά του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ

Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Οι παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλή για την μετακίνηση ατόμων με δυσκολία στην κίνηση (άτομα με κινητικά προβλήματα- μητέρες με βρέφη στα καροτσάκια) και για την πρόσβαση στα σχολικά κτίρια.

Αλλά και

Η αναστύλωση - συντήρηση - επανάχρηση ιστορικών κτιρίων (παλαιό Διοικητήριο, Δίδυμες Καπναποθήκες, Λουτρό) και ένταξή τους στον αστικό ιστό με τα κατάλληλα έργα αναπλάσεων,

Όλες οι παραπάνω είναι παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μορφή της πόλης, του Δήμου και του Νομού συνολικά, να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και να μας επιτρέψουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Οι δυσκολίες (π.χ. πανδημία) πάντα θα υπάρχουν και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αδράνεια, τις καθυστερήσεις και την έλλειψη φαντασίας και τόλμης, ιδίως όταν άλλοι, σε άλλες περιοχές της χώρας, τολμούν, προχωρούν και διακρίνονται.

Με την ελπίδα ότι έστω και τώρα είναι δυνατόν να αλλάξουν κάποια πράγματα, ευχόμαστε και αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.