Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Τα νέα του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς (13/5/2022)

Δελτίο τύπου 
1ου Γυμνασίου Κιλκίς

Επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας «Μνήμης λίθοι 1914-1918».
Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Β2 του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφθηκαν την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σιταρίδη, που τιτλοφορείται «Μνήμης λίθοι 1914-1918».

Η συλλογή περιλαμβάνει φωτογραφίες από κοιμητήρια, μνημεία και αναθηματικές στήλες που κοσμούν την ευρύτερη περιοχή του νομού Κιλκίς και αποτελούν μέρος της ιστορίας του.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο, μελέτησαν και σχολίασαν το φωτογραφικό υλικό με την καθοδήγηση του δημιουργού, γνώρισαν την τοπική ιστορία και το ιστορικό αποτύπωμα του νομού κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική επίσκεψη για τους μαθητές.

Εργαστήριο για τον αλκοολισμό

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε ομάδα συζήτησης , στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ με τίτλο CUT! και θέμα τη χρήση, κατάχρηση και εθισμό στο αλκοόλ από εφήβους, το οποίο υλοποιεί η Επιμορφωτική Κιλκίς. Τη συζήτηση συντόνισαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος από την Επιμορφωτική Κιλκίς. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 2 ομάδες των 7 μαθητών και 2 εκπαιδευτικοί.

Στόχος είναι η δημιουργία τριών βίντεο τα οποία στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με το ζήτημα της χρήσης, κατάχρησης και εθισμού στο αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται το έργο. Κάθε ομάδα ανέλαβε να αναλύσει μέσα από συζήτηση τα στοιχεία του βίντεο στα οποία θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση, λεπτομέρειες που αφορούν στη δημιουργία του καθώς και το σενάριό τους.

Οι μαθητές του σχολείου μας ασχολήθηκαν με το πρώτο και δεύτερο βίντεο, που θα έχουν ως θέμα την παρουσίαση του προβλήματος καθώς και τους παράγοντες κινδύνου και συμπεριφοράς που μπορούν να οδηγήσουν σε χρήση και κατάχρηση αλκοόλ, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που το βίωσαν.

Τα συμπεράσματα καταγράφηκαν και θα ληφθούν υπόψη για τη δημιουργία των παραπάνω βίντεο.

Στην επόμενη φάση αναμένεται να υλοποιηθούν εργαστήρια με 4 ακόμα ομάδες με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.