Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΝΔ: και Νεοφιλελευθερισμός και Διαφθορά

Γράφει η Σοφία Ψαρρά

Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ΝΔ από την επομένη των εκλογών του 2019 ανέπτυξε τη ρητορική της μισαλλοδοξίας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχωρώντας παράλληλα και στην “αποψίλωση” δικαιωμάτων, αναγκαίων και νομοθετημένων για την κοινωνική πλειοψηφία από τη συνεργατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης, προχώρησε αλαζονικά σε επίθεση κατά του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου συμφέροντος, όταν νομοθετούσε την ανεργία, την επισφάλεια και την απόλυτη επικράτηση των αιτημάτων του ΣΕΒ και των εργοδοτών με τον νόμο Χατζηδάκη, αλλά και έπειτα, όταν ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να καλύπτει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια. Σήμερα που η ακρίβεια είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα για όλη την Ευρώπη, για τους Έλληνες έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη. Μέχρι και η Κομισιόν είπε, «φορολογήστε, υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη», αλλά η κυβέρνηση κάνει σαν να μην ξέρει, ενισχύοντας όσους κερδοφορούν στις πλάτες ανέργων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Η ιδεοληπτική εμμονή σε αλυσιτελείς λογικές άμετρης ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου οργανισμού, μη εξαιρουμένου ακόμα και αυτού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, άφησε ανοχύρωτη τη χώρα απέναντι σε δύο μεγάλες κρίσεις. Στην πανδημία οι Έλληνες πέθαιναν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ, και στην παγκόσμια κρίση ακρίβειας των ορυκτών καυσίμων οι Έλληνες βιώνουν δυσανάλογη προς τα διεθνή δεδομένα δυστυχία.

Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί στην ΕΕ μοναδικό, ίσως, παράδειγμα αναλγησίας κατά ενός ολόκληρου λαού. Η προσωπική και αψυχολόγητη δέσμευσή του το 2019 στον ΟΗΕ για βίαιη απολιγνιτοποίηση, χωρίς σχέδιο, εξάρτησε τη χώρα από το φυσικό αέριο, δηλαδή από ένα εισαγόμενο καύσιμο γεωπολιτικού χαρακτήρα από Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας. 

Έχοντας κωφεύσει στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τον κίνδυνο, η χώρα να βρεθεί ανοχύρωτη σε περίπτωση διεθνούς κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης αύξησε το ποσοστό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ στο 66%, και ακόμα και το εναπομείναν, στο Δημόσιο, ποσοστό του 34%δεν το αξιοποίησε υπέρ της κοινωνίας, παρά μόνο υπέρ των μετόχων. Σε συνθήκες καρτέλ, με τη ΔΕΗ να συνδιαμορφώνει με τους άλλους παρόχους-παραγωγούς την τιμή του ρεύματος πάνω από τις τιμές όλων των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, αξιοποιώντας προς όφελός τους την αύξηση του φυσικού αερίου, πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η μείωση των συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κατώτατο επιτρεπόμενο όριο, με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της ΕΕ, καθώς και πλαφόν στους λογαριασμούς ενέργειας, δεν είναι λαϊκισμός και λεφτόδεντρα, αλλά κοινωνική ανάγκη και αποψίλωση των κλεφτόδεντρων. Η Ισπανία και η Πορτογαλία διεκδίκησαν και πέτυχαν τον καθορισμό της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες τους, έχοντας εξαιρεθεί από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, και στην Ελλάδα η κυβέρνηση υποτάσσεται στις ορέξεις των συμφερόντων.

Μέτρα πομφόλυγες στην υπηρεσία της επικοινωνίας, και όχι της κοινωνίας.

Μόνη λύση, η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε οι πολίτες να δώσουν ένα τέλος στην εξαπάτηση και την κυβερνητική αβελτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.