Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 9/4/2022, 8:25 μ.μ.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 12.000 λαθραία καπνικά προϊόντα
Τη διακίνηση περισσότερων από 12.000 λαθραίων καπνικών προϊόντων απέτρεψαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από τον εντοπισμό και σύλληψη του κατόχου τους και την κατάσχεση της συγκεκριμένης ποσότητας.

Πρόκειται για 58χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Νεάπολης-Συκεών για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (08-04-2022) αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε μοτοσικλέτα του 58χρονου στην περιοχή του Αγίου Παύλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 3 συσκευασίες καπνού, καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11.785 πακέτα τσιγάρα και 845 συσκευασίες καπνού , τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και το χρηματικό ποσό των 3.075 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (8 Απριλίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 114,7 γραμμαρίων.

Εξιχνιάσεις κλοπών
- Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 4ης Απριλίου 2022 σε περιοχή της Πέλλας, παραβίασαν κατάστημα ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ, μέρος των οποίων εντοπίσθηκε στην κατοχή του ενός ημεδαπού και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

- Συνελήφθη χθες (8 Απριλίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της προηγούμενης ημέρας σεαγροτική περιοχή του Κιλκίς, αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα από περιφραγμένο χώρο κτηνοτροφικής μονάδας ημεδαπού και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο ένα σκύλο. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησε.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2021, άγνωστος άνδρας, με το πρόσχημα της αγοράς κουφωμάτων που διέθετε προς πώληση μία ημεδαπή μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασε τους τραπεζικούς της κωδικούς και αφαίρεσε από λογαριασμό 9.200 ευρώ, τα οποία μετέφερε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω δύο ημεδαπών ανδρών.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (8 Απριλίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγη ώρα νωρίτερα, μετέφερε με όχημα 5 αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και έναν ανήλικο, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και τους οποίους αποβίβασε σε περιοχή του Κιλκίς με σκοπό τη μη νόμιμη έξοδό τους από τη χώρα. Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Το τελευταίο 24ωρο σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3.956 έλεγχοι οχημάτωνκαι βεβαιώθηκαν 1.068 παραβάσεις, από τις οποίες:

587 για υπερβολική ταχύτητα,
76 για στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών κ.α.
34 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
33 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
15 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
14 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
13 για αντικανονικό προσπέρασμα και
296 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 80.897 έλεγχοι, από τους οποίους οι 41.435 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 88 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 20 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

27 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 26 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

8 στη Θεσσαλονίκη,
6 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στην Ήπειρο,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
2 στο Βόρειο Αιγαίο και
1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.934 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.249 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.685 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.930 ομοειδείς παραβάσεις.

55 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο ενός πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση για μηχρήση μάσκας από επιβάτη οχήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, γιαείσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχήματος και ΜΜΜ.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 34.881 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.039 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.