Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 28/4/2022, 6:43μ.μ

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 71χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2021

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα με αξιοποίηση προανακριτικού υλικού και συσχέτιση εργαστηριακών ευρημάτων, εξιχνίασαν υπόθεση ανθρωποκτονίας 71χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα στις αρχές Απριλίου του 2021.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 50χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Ανθρωποκτονία με δόλο, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, την 18-04-2021, σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης, εντοπίστηκε νεκρός από συγγενικά του πρόσωπα ο 71χρονος τότε άντρας, φέρων τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική και κοιλιακή χώρα.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, βραδινές ώρες της 05/04/2021, θύτης και θύμα, ευρισκόμενοι στο εν λόγω διαμέρισμα, διαπληκτίστηκαν έντονα, με τον δράστη να επιτίθεται με μαχαίρι στο θύμα, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα.

Στο σημείο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα κοκαΐνης κι ένα πλαστό διαβατήριο με τη φωτογραφία του 50χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε στην καθημερινότητά του.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του εκδόθηκε κατά το παρελθόν και εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης από τον Ανακριτή Ροδόπης, για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών (παράνομη μεταφορά).

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, βραδινές ώρες χθες (27-04-2022) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης (Πλατείες Αριστοτέλους – Βλάλη – Αρχαίας Αγοράς), σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (243) άτομα και (15) οχήματα,

Προσήχθησαν (37) αλλοδαποί και

συνελήφθησαν (6) εξ’ αυτών για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (27 Απριλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθη να έχει παραβιάσει οικία ημεδαπού, από όπου αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.100 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της οικίας. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ηρωίνη βάρους 5,5 γραμμαρίων, ναρκωτικά δισκία που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2021, με το πρόσχημα πώλησης μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, οικιακών σκευών δήθεν χρηματικής αξίας 1.000 ευρώ, απέσπασε από ημεδαπό το εν λόγω χρηματικό ποσό, παραδίδοντάς του οικιακά σκεύη χαμηλής αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.