Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Ηλιούπολης, Κιλκίς και Χέρσου (25/4/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Άθλος
ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολη
Δευτέρα

Φτιάξαμε δαχτυλόκουκλες-κοτοπουλάκια και τα παιδιά ξετρελάθηκαν! Επίσης, μετά από το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών για τους δεινόσαυρους, συζητήσαμε για αυτούς (ιστορία των δεινοσαύρων, είδη αυτών, λόγοι εξαφάνισής τους) και, ακολούθως, παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο στο YouTube. Τέλος, διασκεδάσαμε με συμβολικό παιχνίδι, αλλά και με τρέξιμο και κυνηγητό.

Τρίτη
Κατασκευάσαμε τα δικά μας καπέλα-αυτιά λαγού, μεταμορφωθήκαμε σε γλυκά λαγουδάκια και το διασκεδάσαμε ιδιαίτερα! Επίσης, μιλήσαμε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχεδιάσαμε/ζωγραφίσαμε σε χαρτί με μαρκαδόρους. Τέλος, διασκεδάσαμε με τα ξύλινα τουβλάκια παίζοντας ντόμινο.

Τετάρτη
Δημιουργήσαμε τις δικές μας 3D καρτούλες και τις γεμίσαμε με ευχάριστα μηνύματα για το Πάσχα. Επίσης, ζωγραφίσαμε, διασκεδάσαμε με συμβολικό παιχνίδι, με κρεμάλα, καθώς και με πολλά επιτραπέζια παιχνίδια. Τέλος, τρέξαμε, παίξαμε κυνηγητό και αγαλματάκια.

Πέμπτη
Βάψαμε αυγά. Αρχικά, βάψαμε παραδοσιακά κόκκινα αυγουλάκια, ενώ, στη συνέχεια, στολίσαμε κάποια αυγά με όμορφες χαρτοπετσέτες, ασπράδι και πινέλο! Επίσης, διαβάσαμε ένα βιβλίο σχετικά με τους δεινόσαυρους, ζωγραφίσαμε στον πίνακα και διασκεδάσαμε με συμβολικό παιχνίδι. Τέλος, ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα με το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Κρύψαμε, λοιπόν, στο χώρο του γυμναστηρίου σοκολατένια πασχαλινά αυγά και τα παιδιά κλήθηκαν να τα ψάξουν και να τα βρούνε.

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Περικλέους Κιλκίς

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με πασχαλινές δημιουργίες και πολύ κέφι. Στο μάθημα των εικαστικών κατασκευάσαμε πολύχρωμα λουλουδένια πασχαλινά στεφάνια. Χρησιμοποιώντας πλαστικά ποτηράκια φτιάξαμε πασχαλινά καλαθάκια, στα οποία τοποθετήσαμε διάφορες λιχουδιές, που απόλαυσαν οι μικροί κατασκευαστές.

Θέλοντας να δώσουμε μια διασκεδαστική νότα δημιουργήσαμε λαγουδάκια και κοτοπουλάκια με αυγά από φελιζόλ. Εκτός, όμως, από την ενασχόληση με τα καλλιτεχνικά, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο και στα σχολικά μαθήματα. Αφού τα ολοκληρώσαμε, ασχοληθήκαμε με φύλλα εργασίας για εμπέδωση των γνώσεων στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών. 

Για χαλάρωση και ψυχαγωγία παίξαμε διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, όπως φιδάκι και γκρινιάρη. Στο μάθημα του στίβου τα παιδιά εξασκήθηκαν στο μεγάλο γήπεδο και στις μεγάλες αποστάσεις. Έγινε χρονομέτρηση των παιδιών στα 1000 μέτρα για να διαπιστώσουμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις τους. 

Στην ενόργανη συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στις ασκήσεις ευλυγισίας και ευκαμψίας αλλά και στις ασκήσεις εδάφους. Τέλος στο αγωνιστικό τμήμα του taekwondo εστιάσαμε στην αύξηση της φυσικής κατάστασης των παιδιών αλλά και στην βελτίωση της τεχνικής τους.

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Χέρσο Κιλκίς

Εικαστικά – Ζωγραφική

Τα παιδιά μέσα από τα εικαστικά και την ζωγραφική διδάσκονται τις βασικές έννοιες της εικαστικής γλώσσας, γνωρίζουν και μελετούν έργα μεγάλων ζωγράφων, έρχονται σε επαφή με στοιχεία του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Δουλεύουν με διάφορα υλικά και τεχνικές (μολύβια, παστέλ, χρώματα, κολάζ, κατασκευές) και ανακαλύπτουν προσωπικούς τρόπους έκφρασης δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

Επιπλέον, μαθαίνουν ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, σύνθεση με θεματικές ενότητες και εικαστικές δράσεις που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα αυτής της ηλικίας.

Σκάκι

Τα οφέλη που προσφέρει το σκάκι στο παιδί:

1. Αυξάνει την νοημοσύνη

Όπως συμβαίνει με το σώμα μας, το οποίο χρειάζεται γυμναστική για να γίνει καλλίγραμμο, το ίδιο ακριβώς ισχύει με το μυαλό. Τα παιδιά παίζοντας σκάκι προσφέρουν στο μυαλό τους μια άνευ προηγουμένου αποτελεσματική γυμναστική. Κάτι που φυσικά θα τα βοηθήσει να ενισχύσουν την νοημοσύνη τους.

2. Αυξάνει την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα

Οι πιθανές κινήσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν σε μία παρτίδα σκάκι, έχουν μετρηθεί σε μερικές χιλιάδες. Οι συνδυασμοί στους οποίους επιδίδονται τα παιδιά είναι πολλοί και ενίοτε πολύπλοκοι. Τα παιδιά μαθαίνουν τρόπους ώστε να σκέφτονται ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία της σκακιέρας, τρόπους να επιτεθούν και αμυνθούν, σε έναν κόσμο που μετά από μία κίνηση μπορούν να ανατραπούν τα πάντα.

3. Βελτιώνει την ικανότητα μελέτης

Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που παίζουν σκάκι παρουσιάζουν βελτίωση στις σχολικές τους επιδόσεις. Αυτό είναι πολύ λογικό, αφ’ ενός γιατί το ίδιο το σκάκι απαιτεί μελέτη, στην οποία τα παιδιά προβαίνουν συνήθως με ευχαρίστηση, αφετέρου γιατί το μυαλό εξασκείται στην κατανόηση νέων τακτικών και μεθόδων. Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό, η επεξεργασία νέων πληροφοριών γίνεται πιο απλή και οικεία.

4. Βελτιώνει την μνήμη

Ένα από τα οφέλη που προσφέρει το σκάκι στο παιδί είναι και η βελτίωση της μνήμης. Η μνήμη είναι η συγκεκριμένη εκείνη διαδικασία του εγκεφάλου η οποία επωφελείται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη. Όχι μόνο γιατί το σκάκι συνοδεύεται από αρκετή θεωρία, την οποία το παιδί θα χρειαστεί να θυμάται, αλλά και γιατί η μνήμη επιστρατεύεται την ώρα του παιχνιδιού. Η απομνημόνευση των μελλοντικών συνεπειών μετά από κάθε ενδεχόμενη κίνηση είναι προαπαιτούμενο για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κίνηση.

5. Βελτιώνει την συγκέντρωση

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν είτε στα μαθήματα τους, είτε σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Ένα από τα χαρακτηριστικά οφέλη που χαρίζει το σκάκι στα παιδιά είναι ακριβώς αυτό. Ο βαθμός στον οποίο ένα παιδί μπορεί να αφοσιωθεί και να συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια μιας παρτίδας, είναι αξιομνημόνευτος. Δύσκολα θα υπάρξουν παιχνίδια τα οποία μπορούν να ανταγωνιστούν το

Προβολή παιδικών ταινιών

Είναι γνωστό, και έχει αναφερθεί πολλές φορές πως τα παιδιά, κυρίως τα μικρότερα, έχουν μια έφεση στην μίμηση συμπεριφορών. Αυτό ως λειτουργία έχει τεράστια σημασία για την εξέλιξη, την ένταξη στο σύνολο και την επιβίωση, και είναι η αιτία διαμόρφωσης μιας προσωπικότητας. Εφόσον, λοιπόν, υπάρχουν πρότυπα, θα ακολουθηθούν. Το θέμα είναι, όταν πρόκειται για αυτές τις ηλικίες, να είναι και τα σωστά πρότυπα και η προβολή να αφορά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έτσι, λοιπόν φροντίζουμε για την σωστή επιλογή κατάλληλων παιδικών ταινιών ώστε το παιδί να μπορεί να εξερευνήσει και να ιχνηλατήσει και άλλα μονοπάτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, στα οποία δεν έχει απαραίτητα εκτεθεί μέσα από την καθημερινότητα του. Με την κατάλληλη νοοτροπία και στοχοθεσία, μπορεί να γίνει ένα εργαλείο κοινωνικής εκπαίδευσης για τα παιδιά. Θα συνδυαστεί, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο το «τερπνό» με το «ωφέλιμο».

Ομαδικά παιχνίδια με την μπάλα

Τα ομαδικά παιχνίδια με την μπάλα είναι ιδανικά για τα παιδιά, καθώς ενισχύουν τη συνεργασία, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την κοινωνικότητα. Επιπλέον αντικαθιστούν την αερόβια γυμναστική και αποτελούν πηγή διασκέδασης και χαράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.