Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Η παράδοση συναντά τις έννοιες της ειρήνης και του πολέμου στο ΚΔΑΠ Kinesis


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με αφιέρωμα στις παραδοσιακές φορεσιές. Συγκεκριμένα, την ώρα των εικαστικών μιλήσαμε για το τι είναι οι παραδοσιακές φορεσιές, τι συμβολίζουν και πώς διαφοροποιούνται ανά περιοχή. Έπειτα, κόψαμε τη βάση μιας Ελληνοπούλας και προσθέσαμε ένα ένα τα αξεσουάρ της φορεσιάς.

Επόμενη κατασκευή εικαστικών η φορεσιά του Τσολιά. Κόψαμε τα διάφορα κομμάτια της φορεσιάς, τα κολλήσαμε μεταξύ τους και σιγά σιγά η κατασκευή μας πήρε μορφή.

Η Τετάρτη είναι η μέρα του diy! Έτσι, όλα τα παιδάκια μας πιστά στο ραντεβού τους ανυπομονούσαν να ακούσουν τι ήταν αυτό που θα φτιάξουμε. Μερικά γλωσσοπίεστρα και μάλλινες κλωστές σε μπλε και άσπρο χρώμα ήταν τα υλικά μας· ενώσαμε τα ξυλάκια μας σε τετράγωνο σχήμα και συνεχίσαμε με το πλέξιμο περιμετρικά. Στο τέλος του μαθήματος είχαμε φτιάξει μία μικρή κορνίζα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας μας.

Τα παιδιά μας στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids ήταν πιστά στο ραντεβού τους και πάλι, στο μάθημα της μαγειρικής. Βάλαμε τις ποδιές μας, πλέναμε χεράκια και ξεκινήσαμε! Η σημερινή μας συνταγή έγραφε "Κουλούρια Θεσσαλονίκης". Αναμείξαμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια πλάσαμε τα κουλούρια μας, τα βρέξαμε και ρίξαμε σουσάμι αλλά στο εσωτερικό της ζύμης μας υπήρχε ένα μυστικό, προσθέσαμε και νόστιμες ελίτσες. Τα ψήσαμε για 20' στον φούρνο και μόλις πήρανε χρυσαφένιο χρώμα ήταν έτοιμα. Ήταν πεντανόστιμα κι έτσι άλλη μία μαγειρική επιτυχία προστέθηκε στους μικρούς σεφ του ΚΔΑΠ μας.

Ένα περίεργο φρούτο έκανε εμφάνιση την ώρα της κηπουρικής, που δεν ήταν άλλο από το αβοκάντο . Παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο και στη συνέχεια περιεργαστήκαμε τον περίεργο μας επισκέπτη. Το κόψαμε, είδαμε πώς είναι και το εσωτερικό του και αναλύσαμε τα μέρη του.

Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι αγγλικών. Έτσι, εκείνη την ώρα συνδυάσαμε την εκμάθηση των χρωμάτων στα αγγλικά με το θέμα μας που ήταν η ειρήνη-πόλεμος. Εν όψει της Εθνικής Επετείου μας που πλησιάζει, συζητήσαμε για την έννοια της ειρήνης και του πολέμου και καθώς μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα χρώματα στα αγγλικά, γεμίσαμε ένα περιστέρι με πολύχρωμα πουά.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου, γι' αυτό αναμείνατε για τις δράσεις μας. Καλό σας σαββατοκύριακο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.