Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Οι πρώτοι αποφοιτήσαντες του προγράμματος HELIOS στο Κιλκίς


Σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ένταξης του OMNES στις 16/7/21, δόθηκαν οι πρώτες βεβαιώσεις αποφοίτησης του προγράμματος Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection (HELIOS). 

Το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υλοποίει στην πόλη του Κιλκίς από τον Ιανουάριο του 2020 το σωματείο OMNES μετά από συμφωνία με την οργάνωση Solidarity Now, την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκπρόσωποι του ΔΟΜ επισκέφτηκαν το Κέντρο, παρακολούθησαν μέρος των δια ζώσης μαθημάτων, την τελετή αποφοίτησης και συγχάρηκαν προσωπικό, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος.

Πρόκειται για πρόγραμμα ένταξης με σκοπό τη στήριξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας καθιστώντας τους ενεργά μέλη των τοπικών κοινωνιών. 

Μαθήματα ένταξης, στήριξη στέγασης και απασχόλησης, παρακολούθηση ενταξιακών διαδικασιών και ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής είναι οι τομείς υπηρεσιών που παρέχονται από το HELIOS και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης που δημιούργησε το σωματείο OMNES για τις ανάγκες του προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.