Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ακαταδίωκτο!


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε. Για τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που είχε την ευθύνη των μέτρων αντιμετώπισης του ιού θεσπίζεται λέει το ακαταδίωκτο, και αναρωτιέμαι γιατί. Υπάρχει λόγος να ψηφίζεται κάτι τέτοιο όταν τα μέλη της επιτροπής κάνουν αυτό που πρέπει για να αντιμετωπίσουν έναν επιθετικό και μολυσματικό ιό όπως είπε και η κυρία Παγώνη;

Η μήπως ο νόμος που θεσπίζεται είναι για να τους κατοχυρώσει απέναντι στις ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν για τις εγκληματικές τους αποφάσεις που αφορούν σε κάποιους επαγγελματικούς κλάδους; Όποιος κάνει ευσυνειδήτως τη δουλειά του, δεν έχει ανάγκη νομοθεσίες που τον θωρακίζουν για να μένει στο απυρόβλητο.

Όποιος πάλι έναν ολόκληρο χρόνο φάσκει αντιφάσκει συνεχίζει τα πειράματα του στου κασίδη το κεφάλι, ναι. Την έχει ανάγκη τη νομική προστασία.

Γιατί ο ιός είναι υπόθεση επιστημόνων κι όχι εργαλείο σκοπιμοτήτων και πολιτικών αποφάσεων που διχως να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον ιό, μπλοκάρουν την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Έναν ολόκληρο χρόνο τώρα αυτοαναιρούνται αλλάζοντας και τροποποιώντας τις αποφάσεις τους. Μόνη μάσκα διπλή μάσκα click away, click inside, take away, webex κι ένα σωρό άλλες ορολογίες προστέθηκαν στη ζωή μας για να φορτώσουν την ήδη βεβαρημένη από ένα σωρό έξοδα τσέπη του ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος ακόμα κι αν μέσα από όλο αυτό το αλαλούμ κατάφερε να βγάλει ένα ευρώ, θα δώσει δύο για να βελτιώσει τον ψηφιακό του εξοπλισμό.

Στην πραγματικότητα όλες οι αποφάσεις γι αυτά τα αναποτελεσματικά κι αλλοπρόσαλλα μέτρα, ήταν κυβερνητικές και απέκτησαν το λούστρο της επιστήμης μέσα από ένα κλίμα συνενοχικής αλληλοκατανόησης.

Αυτός είναι και ο λόγος που μήνες τώρα τα πρακτικά της επιστήμης που υποτίθεται εργάζονται για το δημόσιο συμφέρον παραμένουν κλειδωμένα σαν μυστικά του κράτους. Κρύβουν κάτι άραγε; Οι επιστήμονες απ' ότι ξέρω λένε την άποψη τους φωναχτά και θαρραλέα.

Στην πραγματικότητα λοιπόν το ακαταδίωκτο στα μέλη των επιστημονικών επιτροπών είναι παροχή μιας μορφής ασυλίας στον ίδιο τον πρωθυπουργό από όλους όσους θα μπορούσαν να αποκαλύψουν αν πιεστούν νομικά ποιος έδωσε την εντολή για να πάρουν αυτές τις αποφάσεις.

Και αν οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν υποτίθεται για να προστατευτούν τα μέλη των επιτροπών από άδικες επιθέσεις ψεκασμένων τότε γιατί δεν παρέχεται ακαταδίωκτο και στους μάχιμους γιατρούς; Τους γιατρούς της πρώτης γραμμής οι οποίοι μπορεί να κατηγορηθούν από πικραμένους συγγενείς θανόντων από κορωνοιό ότι τους έχασαν από δικό τους ιατρικό λάθος.

Ότι πάντως και να πούμε το συμπέρασμα είναι ένα. Μετά το ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες που τους θωρακίζει από ποινικές διώξεις για τα θαλασσοδάνεια και που έμμεσα θωρακίζει και τους δανειολήπτες γιατί όταν δεν διώκεται ο ηθικός αυτουργός δεν μπορεί να διωχθεί ούτε ο φυσικός, έρχεται και το ακαταδίωκτο στα μέλη των επιστημονικών επιτροπών.

Το μόνο που δεν πρόκειται να ρθει είναι το ακατάσχετο στους λογαριασμούς όλων εκείνων που θα βρουν μπροστά τους τις αναστολές πληρωμών και που θα τους τις πάρουν με το ζόρι από τα πενιχρά τους εισοδήματα. Όλων εκείνων που το μόνο εισόδημα που θα χουν να δηλώσουν για το 2020 θα είναι τα 534 Ε της αναστολής εργασίας.

Υ.Γ. Ξέρει κανένας να μου πει τι εξυπηρετεί το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μουσική εκτός από το να φρενάρει την αλλαγή της διάθεσης μας προς το καλύτερο;

Κατά τα άλλα, Καλή Ανάσταση σε όσους έχουν κι όσους δεν έχουν το ακαταδίωκτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.